8. 11. 2010 16:14nové
Dotazy specifické pro fakultu sociálních studií.
Jakub Frišo
18. 5. 2021 15:46nové
Posúvanie min. bodovej hranice vrámci programu jednooborovej psychológie

Dobrý deň,
Chcel by som sa spýtať či a o koľko sa zvyčajne posúva min. bodová hranica posledného prijatého uchádzača na bakalársky program jednooborovej psychológie na FSS.
Posledný prijatý uchádzač má poradie 117 a ja som sa umiestnil na 149 mieste (čiže rozdiel je 32 miest) . Každopádne som rád zato že som bol prijatý na hlavný obor psychológie - bohužiaľ to zatiaľ nie je príliš kompatibilné s mojou ambícou klinického psychológa... Budem musieť zrejme rátať s kompromisom.

Predom ďakujem za odpoveď. Samozrejme, neočakávam žiadne záväzné predikcie či dokonca garancie.
24. 5. 2021 12:39nové

Vážený pane Frišo,
výsledek "nepřijat(a) z kapacitních důvodů" znamená, že byly splněny podmínky pro přijetí, bohužel však byla kapacita programu naplněna uchazeči, kteří u přijímací zkoušky dosáhli lepších výsledků. V tomto případě Vám může být nabídnut zápis ke studiu, pokud se fakulta, v případě nenaplnění kapacity programu u řádného zápisu, rozhodne dobírat automaticky "posunem čáry". Takto přijaté uchazeče následně fakulta přímo osloví.
Dovoluji si upozornit, že není dopředu jisté, zda k dobírání vůbec dojde, neboť se k tomuto fakulta uchyluje na základě vlastního uvážení a na základě situace u řádného zápisu. Takovýto krok bývá spíše výjimečný. Pokud však k dobírání dojde, není nyní, bohužel, možné určit, zda budete i Vy mezi takto přijatými uchazeči.

Ondřej Böhm - komunikátor pro přijímací řízení