Specifické dotazy - Přírodovědecká fakulta - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2021 - Discussion forum
Odpustenie prijímacích skúšok
Dobrý deň, podala som si prihlášku na nadväzujúci magisterský odbor - molekulárna biológia a genetika. Chcela by som sa spýtať, za akých podmienok je možné požiadať o odpustenie prijímacích skúšok? Musím byť študentom MUNI aby som si mohla podať túto žiadosť? Ak nie, stačí spolu so žiadosťou poslať potvrdený výpis študijných výsledkov z bakalárskeho štúdia, podobne ako to býva na iných VŠ?Dobrý den,
všechny potřebné informace ohledně prominutí přijímací zkoušky na navazující magisterský obor naleznete v níže vloženém odkaze v sekci Prominutí přijímací zkoušky.
https://www.sci.muni.cz/pro-uchazece/navazujici-magisterske-studium/prijimaci-rizeni#prominuti
Mezifakultní studium
Dobrý den, jak probíhá studium, které se dělí na hlavní a vedlejší obor? Hlavní obor budu mít na PřF a vedlejší na ESF. Odehrávají se předměty z vedlejšího oboru na stejné fakultě nebo se musí student přesouvat z jedné fakulty na druhou napříč Brnem? Bude na přesun dostatek času? Zkoušel jsem na tyto otázky najít odpověď, ale nemohl jsem je nikde najít.
Děkuji za případnou odpověď,Navrátil.
Dobrý den,
to je naprosto individuální. Směřujte tedy prosím Váš dotaz na studijní oddělení těchto fakult, kontakt naleznete zde: https://is.muni.cz/podpora/studijni. Děkuji.
Přijímací komise + percentil
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy přesně zasedá přijímací komise (údaj polovina května mi přijde nedostatečný)? A dále zda je možné někde najít percentil posledního přijatého z minulého roku? Našla jsem jen body posledního přijatého, ale to mi nic moc neřekne. DěkujiDobrý den,
přijímací komise zasedá 13. května. Bodové hranice a počty přijatých z minulých let naleznete vždy na stránce příslušného programu na konci sekce Podmínky přijetí.
Dobrý den,
bohužel, s tím se budete muset obrátit na studijní oddělení, kontakt naleznete zde: https://is.muni.cz/podpora/studijni.
Posunutí hranice pro přijetí
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zda hranice pro počet přijatých'h uchazečů na obor Experimentální biologie - Molekulární biologie a genetika je již konečný, tj. zda v případě nezapsání se nějakých uchazečů mohou být přijati i ti, kteří se nedostali z kapacitních důvodů.
Děkuji
Nemyslím si, že fakulta přijala pouze 5 lidí, může jich být celkově třeba 20 nebo 30, to k otevření bohatě stačí. Ony i jiné fakulty kladou v posledních letech důraz na motivované uchazeče a přijímají i na základě jiných kritérií, než čistě TSP. Některé fakulty to tak měly už dříve (taková FI měla jeden rok také velký skok v požadovaném percentilu TSP, protože má celou řadu jiných možností, jak být přijat, takže na TSP zbývá celkem málo míst, a to už konstantně posledních několik let), u jiných to urychlil přechod z oborů na programy a také koronavirus.
Nepředpokládám, že fakultě bylo dopředu známé složení uchazečů o studium, když i podmínky se měnily v průběhu přijímacího řízení, takže asi dopředu netušila, kolik uchazečů přijme na základě TSP (kolik míst jí zbude po přijetí těch, kterým přijímací zkoušky odpustila na základě jiných kritérií).Nepřijetí s vysokým percentilem
Dobrý den,můj percentil z TSP je 97,25, jsem však nepřijata z kapacitních důvodů. Tuším, že žádné body z mimoškolních aktivit a známek ze střední školy nemám. Myslíte, že je šance, že mě na obor přijmou?
Tento letošní přijímací systém mne docela mrzí, protože minulost neovlivním, a tudíž body navíc získat nemohu. Když šel online TSP, určitě by šel online i oborový test (biologie se základy chemie), u kterého věřím, že bych získala dostatek bodů pro přijetí...
Dobrý den,
veškeré dotazy na toto téma, prosím, směřujte na studijní oddělení Přírodovědecké fakulty na adrese studijni@sci.muni.cz. Děkuji.
Zkuste se odvolat, já to také zkusím. Snad nám to alespoň tak vyjde..
Řešení diskriminačních problémů
Dobrý den.Bohužel se kvůli diskriminační a segregační politice vlády České republiky nebudu moci zkoušky zúčastnit prezenčně, protože zahraničním studentům stále nejsou udělována víza (i když vízum bylo schváleno, a obyvatelé ČR se již mohou shromažďovat ve stovkách v kavárnách a restauracích, a k tomu stačí jenom „ prohlášení“) a podle zkušeností mých známých příjezd pomocí bezvízového režimu mezi Ukrajinou a Českou republikou s pravděpodobností 50% ohrožuje deportaci s zákazem vstupu na 3 roky.
Mohli byste prosím objasnit, projednává univerzita otázku o psaní zkoušek online, jako většina univerzit v České republice? Pokud ne, proč univerzita přijímá platby za přihlášky a nevaruje, že napsát zkoušky budou mít šance pouze občané vybraných zemí Evropské unie? Protože přijetí na univerzitu je pro mnohé osudové a hrozí ztrátou roku života, nelze si představit, že by jedna z nejlepších univerzit v České republice zacházela s osudy lidí tak nezodpovědně.
Děkuji
Mohu Vám jenom závidět. Masarykova univerzita na rozdíl od jiných vysokých škol takovou příležitost pro magisterské programy neposkytuje. Na četné žádosti o přehodnocení tohoto diskriminačního rozhodnutí dostávám pouze takové odpovědi. Citát:
Zkouška je písemná a bude potřeba se na zkoušku dostavit.
Je mi líto, že Vám nemohu dát příznivější zprávu.Dobrý den,
uchazeče jsme kontaktovali a je řešeno emailem.
Pozvánka k přijímacímu řízení
Dobrý den,stále mi nepřišla pozvánka k přijímacímu řízení pro navazující magisterské studium - obor Mikrobiologie. Nemám žádné dokumenty ani v e-přihlášce. Možná ještě přesné datum není upřesněno, ale přijde mi to podezřelé, aby termín stále nebyl znám. Proto se ptám, zda nedošlo k nějaké chybě a mně se požadované informace nezobrazily.
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
aktuální termíny přijímacích zkoušek naleznete na:
https://www.sci.muni.cz/pro-uchazece/navazujici-magisterske-studium/prijimaci-rizeni
Pozvánka s upřesněním času a místa bude uvedena v e-přihlášce nejpozději 10 dnů před konáním zkoušky.
Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení