5. 5. 2021 17:04nové
Snížení percentilu
Souhlasím, že situace je asi dost složitá. Ale stává se. Já se jen chci obecně zeptat, jestli chápu dobře, že otázka byla vyřazena? Tedy konečný počet otázek byl tento rok 47. Nebo byla otázka ponechána za 0 bodů a tím pádem tato situace pomohla lidem, kteří odpovědeli špatně - přičetli jim, 0,25. Lidé, kteří neodpovědeli, těm se asi nic nezměnilo. A lidé, kteří odpovědeli správně, to uškodilo. I když jednu ze správných odpovědí našli. Nevím proč, ale příjde mi přece lepší otázku ponechat, i když jsou dvě správné odpovědi. Vím, že tohle řeší i SCIO a někdy může dojít k vyřazení otázky, ale může doít i k tomu, že se ponechají dvě správné odpovědi. Doufám, že k tomu přihlédne i MU, přeci jen jsou TSP v jejich moci.
Nikola Drescher
5. 5. 2021 17:25nové
Chapete to dobre. Nejvic to pomohlo lidem, co odpovedeli spatne. Taky jsme se nad tim doma pozastavili.
Dávid Horváth
5. 5. 2021 17:32nové
To áno. Tí, ktorí odpovedali úplne inak, ako boli tie dve správne odpovede, by sa im mohlo nechať -0,25b. Ale ako som už písal, niektorých nulabodových to mohlo poriadne zmiasť a nedali radšej nič. Takže ostatní by mali mať 0b. Ale aj pri takomto rozhodnutí by určite nastali námietky. Vždy bude niekto proti.
5. 5. 2021 17:43nové
Ano, vždy bude někdo komu to prospěje a někdo komu to uškodí, chápu. Jen mi příjde divné za špatně zodpovězenou otázku dostat body. Jakoby to bylo nějak otočené na hlavu. Ale asi se v tom ztrácím, trochu mě mrzí, že nemohu nikde najít podobné případy z minulých let. Ráda bych se podívala, jak se tohle dříve řešilo.
Iva Kohoutková
5. 5. 2021 18:00nové
Mě se stejná situace již stala mnohem dříve v prostorové představivosti -
Obě správně odpovědi tehdy hodnotili po bodu.
Nevím proč je to teď jinak.
David Štencl
5. 5. 2021 17:38nové
Jestli jsem to správně pochopil tak to tak měla jenom jedna varianta testu tudíž zbytek se mohl naprosto normálně rozhodovat
změněno 5. 5. 2021 17:53 nové
Myslím, že se to týká všech variant. Mám přístup jen ke své, ale když se to vezme obecně tak nula je možnost... :)) Takže vždy bude číslo 1 možná varianta. A samozřejmě nějaké číslo menší než ono sto.
Václav Machula
7. 5. 2021 11:25nové
Moc nechápu, že to tak hrotíš. Nevím, kolik jsi měl bodů, ale s tím perc. co jsi uved', to nebude žádná hitparáda, proto ti ta jedna odejmutá otázka tolik srazila výsledek. Ono je spousta lidí, kteří múžou poukázat na "nespavedlnost" nějakého druhu, kde jim utekly bod, ale tak to prostě je. Příště víc makej.
Magdalena Hnátková
7. 5. 2021 16:18nové
Já osobně jsem měla percentil 93,67 - body mi to srazilo na 92,83 - hlásím se na FF na psychologii, kde každá desetina hraje roli, protože berou zhruba 100 lidí z 2000 přihlášených - na TSP jsem se učila zhruba 120 hodin - mám to zjištěné skrz aplikaci, na kterou si měřím, jak dlouho se denně učím.
Zatím výsledky nevím, tak doufám, že snížení percentilu, pro mě nebude nevýhodou. Stížnost neplánuji podat, ale mrzí mě to a vím, že jsem pro to makala opravdu dostatečně.
Magdalena Hnátková
7. 5. 2021 16:36nové
+ jsem teda ještě chodila na kurzy, které MUNI pořádalo.
7. 5. 2021 16:59nové
Souhlasím, že spousta z nás do toho investovalo nemálo času. I tak se muže stát, ze se to nepovede. Stává se. Váš percentil je úžasný, myslím, ze lidi, kteří jsou uprostřed budou mít větší problémy.. Kolem 60-70 percentilu. Tam už to asi nějaké změny udělalo. Stalo se stalo a myslím, že už k žádné změně nedojde. MU už se rozhodlo.
5. 5. 2021 17:03nové
Nic přátelé, teď jdu prostudovat zákon o Vš, vnitřní předpisy MU a jednotlivé pokyny děkana a dle zjištění napíšu co budu podávat. Chce to opravdu dobře připravit. Tady ty diskuze co je spravedlivější na to nemají vliv. Důležité je, zda upravení testu až po oficiálním zveřejnění výsledků je protiprávní nebo ne. Já myslím že je. Odpověď jdu ale hledat do zmíněných dokumentů. Můžete hledat také. Zatím se mějte.
6. 5. 2021 11:57nové
Dobrý den všem,
přes všechny předchozí kontroly bylo po konání TSP zjištěno, že existuje položka/otázka, která má dvě možná řešení. Tato situace nastává velice výjimečně, ovšem standartní postup, který je nejspravedlivější vůči všem uchazečům, je vyřazení této otázky z testu a přepočítání percentilů všem.
Děkujeme za pochopení.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Lukáš Macko
6. 5. 2021 16:11nové
Rozhodnutie vyradiť otázku z testu znamená znevýhodnenie uchádzača so správnou odpoveďou a zvýhodnenie s nesprávnou, čo je nelogické. Ak dvaja uchádzači (jeden so správnou odpoveďou a druhý s nesprávnou odpoveďou) mali pri pôvodnom vyhodnotení testu rovnaký percentil a obaja by potencionálne skončili tesne nad čiarou a boli by prijatí, tak po vyradení otázky je rozdiel medzi týmito dvoma uchádzačmi až 1,25 bodu v neprospech uchádzača so správnou odpoveďou, čo ho teda v prepočte do percentilu posunulo tak, že uchádzač s nesprávnou odpoveďou by bol prijatý a uchádzač so správnou by prijatý nebol.
Taktiež ostatní uchádzači s predošlým nižším percentilom ale zlou odpoveďou by mali šancu predbehnúť tých s dobrou ...
Ako toto môže byť najspravodlivejšie riešenie pre všetkých uchádzačov? Spravodlivé riešenie je predsa priznať 1 bod za označenie ktorejkoľvek správnej odpovede.
Zuzana Enžlová
6. 5. 2021 17:00nové
Dovolte, abych se zasmála pokud toto považujete za spravedlivé řešení. Vaší povinností je zajistit to, aby tato situace vůbec nenastala. A pokud nastane, máte správná řešení ohodnotit bodem 1 a nesprávná -0,25. Už to, že ste do výsledků zasahovali po termínu jejich zveřejnění je protiprávní.
6. 5. 2021 19:52nové
Bohužel s tím nelze souhlasit. Spravedlivé je nechat původní výsledky a pak vše přepočítat tak jak to je dnes a přijmout i ty uchazeče. To je spravedlivé. A vůbec, tohle je zcela bezprecedentní. Souhlasit by se dalo, kdyby byla otázka vyřazena před testem. Ale vyřadit ji po? Průběh je nahraný a já třeba zrovna u ní strávil až moc času.
6. 5. 2021 20:07nové
JFYI, bezprecedentní to není, už se to v minulosti stalo i s papírovými TSP.
6. 5. 2021 20:18nové
Nějak mi není jasné, jak si to představujete. Před vyřazením otázky byli uchazeči seřazeni podle nějakého percentilu, po vyřazení se pořadí změnilo. Fakulty, pokud vím, přijímají většinou tolik studentů, aby naplnily kapacitu daného oboru. Pokud by tedy měly přijímat podle původních výsledků, tak již jaksi nemají kapacitu na to, aby následně ještě přijímaly i další studenty podle nových výsledků.
Petr Novák
6. 5. 2021 22:05nové
Proč tedy TSP neprošly podrobnější analýzou/zkušební fází, aby byla ambivalence odpovědí včas zachycena a celkově se jí předešlo? Chápu, že letošní situace byla velice neobvyklá... Leč TSP se přece nepřipravují poslední týden před přijímačkami...? Proč tedy neprošly důkladnější kontrolou? Jinými slovy proč nebyly důkladně analyzovány úlohu za úlohou, aby na žádné diskuze o správnosti nebo nesprávnosti odpovědí nebyla vůbec příležitost? Nebo proč nebyla alternativně vytvořena zkušební skupina, která by si testy prošla a mohla podávat případné námitky? Chápu, že připravit několik variant testů je velice zdlouhavý a složitý proces, navíc ještě za této situace, nicméně si myslím, že existují určité metody, které mohou chybovost testů zcela vyloučit... A času tu bylo dost. Proč tedy nejsou použity?
Kateřina Leksová
13. 5. 2021 09:06nové
Veřejná ekonomika a správa
Výsledky Veřejné ekonomiky a správy nejsou stále zveřejněny, kdy budou ?
13. 5. 2021 09:38nové

Dobrý den,
přijímací komise zasedala včera, rozhodnutí by mělo být vložena do Vaší e-přihlášky do 24. května.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
David Štencl
13. 5. 2021 09:22nové
FF Psychologie
rád bych věděl kdy bude rozhodnuto, pokud se nemýlím tak komise zasedala už včera a na psychologii máme jen TSP takže nechápu proč se pořadí ještě nezveřejnilo
13. 5. 2021 09:40nové

Dobrý den,
rozhodnutí Vám bude vloženo do e-přihlášky do konce května.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Petr Novák
13. 5. 2021 15:17nové
TSP - Dotaz ohledně příprav zkoušek

Zakládám vlákno z důvodu žádosti o odpověď na příspěvek ze dne 6.5.2021.

Proč neprošly TSP podrobnější analýzou/zkušební fází, aby byla ambivalence odpovědí včas zachycena a celkově se jí předešlo? Chápu, že letošní situace byla velice neobvyklá... Leč TSP se přece nepřipravují poslední týden před přijímačkami. Proč tedy neprošly důkladnější kontrolou?

Jinými slovy proč nebyly důkladně analyzovány úlohu za úlohou, aby na žádné diskuze o správnosti nebo nesprávnosti odpovědí nebyla vůbec příležitost?

Proč nebyla alternativně vytvořena zkušební skupina, která by si testy prošla a mohla podávat případné námitky?

Chápu, že připravit několik variant testů je velice zdlouhavý a složitý proces, navíc ještě za této situace, nicméně si myslím, že existují určité metody, které mohou chybovost testů zcela vyloučit. A času tu bylo dost. Proč tedy nejsou (respektive nebyly) použity?

Děkuji mnohokrát za odpověď a přeji hezký den.
Adéla Dostálová
13. 5. 2021 20:38nové
Mi osobně přijde, že MUNI se na to prostě vykašlala. Někoho přijmout musela, jestli se ale dostane ten nebo onen, to je přeci jedno, místa budou naplněná :)
14. 5. 2021 13:30nové
Myslím si, že vůbec netušíte, o čem mluvíte :-)
Petr Novák
14. 5. 2021 17:22nové
Něco na tom možná bude. :D Nebo prostě prošla špatná úloha, ale to by se prostě s kvantem času, který na přípravu prostě měli stát nemělo.
David Štencl
15. 5. 2021 05:39nové
Na email mi došlo že se změnou bodů přichází i změna hranice pro přijetí , zdali jsem si to vysvětlil správně tak je to jedno jestli vám odebrali bod či nikoliv
Nina Kalašová
13. 5. 2021 23:22nové
Tohle plakání kvůli jedné otázce mi přijde hrozně vtipné. Stalo se, stalo. Pokud vás kvůli ztrátě jednoho bodu nepřijali na školu, asi bych hledala problém mezi židlí a počítačem, protože vedení školy se z vás na zadek asi úplně neposadí.
Petr Novák
14. 5. 2021 17:12nové

Vážená paní Kalašová, prvně, toto není žádné „plakání", nýbrž formálně konstruovaná žádost zakončená otázkou - v tomto případě přesněji doplnění předchozí stížnosti, které se odkazuje na vlákno již mnou dříve založené a ignorované. Pokud vám to přijde vtipné, zřejmě ještě sama nejste na tuto úroveň projevu (formálně psaná žádost) zvyklá, což dokážu pochopit.

Dále, nechci, aby se vedení „posadilo na zadek" pouze žádám jednoduchou odpověď na mé otázky: Proč TSP neprošly důkladnější kontrolou, když bylo na jejich přípravu dost času? a Proč nebyly použity metody, které mohou snížit chybovost TSP na minimum?

Není v mém zájmu začínat nějaké hádky nebo provokace, chci pouze odpovědi na své otázky... A na to snad právo mám, ne?

Přeji hezký den
15. 5. 2021 20:14nové
Správně, nevzdáme to bez boje ;)
změněno 17. 5. 2021 12:07 nové
Docela by me zajimalo kolik casu jste venoval priprave na prijmacky. Zatim to vypada, ze jste venoval dost casu diskutovani o nespravedlnosti, ktera se vam stala a o tom, jak budete bojovat. Vypada to, ze jste ochotny stravit i desitky hodin chozenim po soudech a utratil nemale penize, ktere s tim souviseji.
Nestacilo se mozna lepe pripravit a zabojovat spise u tech prijmacek, tak aby pouha jedina otazka (ze 48) nerozhodovala o vasem prijeti/neprijeti?
17. 5. 2021 19:15nové
já se na přijímačky naučil ani minutu. Jediné co jsem udělal byla technická zkouška a sehnání teamsů. Apropo správní žaloba probíhá bez jednání, tedy jako bez přítomnosti. Poplatek byl kdysi 2tis. Kč.
18. 5. 2021 11:27nové
V tom pripade by me zajimalo proc se tak snazite bojovat proti teto "nespravedlnosti", kdyz jste sam nic neudelal pro pripravu na zkousku samotnou (nepocitame-li technickou stranku) a ponechal to nahode. Dovolim si rict, ze je to znamkou bud velkeho sebevedomi nebo nezajmu.
15. 5. 2021 20:13nové
U soudu se možná posadí ;) na židli..