TSP obecně - Diskusní fórum k přijímacímu řízení 2022 - Discussion forum
Přijetí na právnickou fakultu
To chápu, nehlásím se na práva, pouze mě zajímá jak se změnil percentil z minulého roku a podle toho si udělám představu jak to bude možná vypadat na jiných oborech.Předem děkuji
Ondra
Dobrý den,
v tuto chvíli je těžké určit, jaká je nyní Vaše šance na přijetí, neboť není dopředu stanovené, kolik z přijatých uchazečů se nakonec nezapíše ke studiu, zda a případně kolik pozic fakulta rozhodne doplnit původně nepřijatými uchazeči a dále také není jasné, kolik původně nepřijatých uchazečů, kteří se umístili v celkovém hodnocení lépe, než Vy, by se rozhodlo dodatečné možnosti zápisu využít.
Z toho, co zde již zaznělo, odvolání má skutečně smysl podat pouze tehdy, došlo-li v rámci přijímacího řízení k nějakému procesnímu pochybení ze strany univerzity. Dobírání uchazečů "pod čarou" probíhá postupně dle pořadí uchazečů bez ohledu na to, zda za tímto účel daný uchazeč podal odvolání. K dobrání nemusí fakulta vůbec přistoupit, a konkrétně na Právnické fakultě se nejedná o běžnou praxi. Doporučuji tedy s dobíráním nepočítat.
Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízeníDobrý den,
studenty pod čarou fakulta za poslední roky nedobírala a ani letos to není předpokládáno.
Dějiny starověku
Dobrý den,je tu někdo, kdo se hlásil na dějiny starověku? Kolik jste měli popřípadě percentil?
Anglický jazyk a literatura
Hranice prospěchu na příjetí na oborových testech je 55b, já mám 49b. Ale u rozhodnutí o přijetí mám stále nerozhodnuto, je šance přijetí ikdyž jsem nedosáhla hranice ale precentil z tsp mám vysoký? Neví někdo jaká je šance se dostat na odvolání a kde zjistím kolikátá pod čarou jsem?V jiném vlákně jsem četl, že výsledky oborových testů mají 2 hodnoty - splnil/nesplnil.
V přihlášce máš nerozhodnuto, jelikož komise ještě nezasedal, tudíž není oficiální výsledek.
Pokud se nepletu, tak "pod čarou" jsou jen uchazeči, kteří podmínky splnili, ale nedostali se z kapacitních důvodů.
Odvolání je myslím ztráta času a zbytečná práce, jelikož nízký počet bodů nikdo neuzná jako chybu na straně univerzity.
Dobrý den,
platí, co uvedl pan Zicha. Přijímací komise by měla zasedat v následujících dnech. Odvolání má smysl podávat pouze tehdy, došlo-li v rámci přijímacího řízení k nějakému procesnímu pochybení ze strany univerzity (například Vám nebyl dán plný čas na napsání přijímací zkoušky), nepřijat/a z kapacitních důvodů či neprospěch u přijímací zkoušky tak nejsou relevantními důvody pro podání odvolání. V případě nenaplnění kapacity programu u řádného zápisu, může fakulta dobírat automaticky "posunem čáry", a tím umožnit zápis uchazečům nacházejícím se na nejbližších pozicích "pod čarou" (toto se však týká pouze uchazečů s odůvodněním "nepřijat(a) z kapacitních důvodů").
"Dodatečné" přijetí
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné, aby mě na PdF přijali dodatečně až po řádném zápisu, pokud by se nějaká místa v oboru, na který jsem se hlásila, uvolnila. Na stránkách fakulty jsem myslím četla, že k "dobírání" nedochází...
Pořadí přijatých uchazečů
Dobrý den,hlásila jsem se na pedagogickou fakultu a nedostala jsem se na obory z kapacitních důvodů. V E-přihlášce jsem ale nikde nenašla pořadí uchazečů, hranice přijetí, atd. Proto se chci zeptat, kde tyhle informace najít. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
informace naleznete v textu rozhodnutí, který se nachází ve Vaší e-přihlášce v sekci Výsledky přijímacího řízení a podsekci Dokumenty.
Dobrý den,
vyčkejte prosím na instrukce od fakulty, která Vám poskytne bližší informace ohledně vložení dokladů o předchozím dosaženém vzdělání. Pokud do stanoveného data doložíte požadované dokumenty, bude Vám vydáno rozhodnutí o přijetí, čímž Vám vzniká právo na zápis do studia.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda moje pořadí v celkovém počtu uchazečů vidíte také? Já jsem se ho bohužel nedopátrala. Děkuji za odpověď.