Vlákno: Volná diskuse/
25. 5. 2023 02:33nové
Výsledky přijímacího řízení

Dobrý den,

byla jste navržena na přijetí pro Vámi zvolenou první prioritu - Výtvarná výchova a vizuální tvorba se zaměřením na vzdělávání (jednooborové prezenční studium). Pro tuto prioritu jste podmínky tedy splnila. Zároveň se jedná o Vaši 1. prioritu, která je ve vyhodnocení přijímacího řízení upřednostněna.

Nejsem si tedy jistá, zda zcela rozumím Vašemu dotazu. Prosím tedy o případné upřesnění. Rovněž však dodávám, že není možné, aby se uchazeč účastnil přijímacího řízení do studijního programu či formy studia, do které si nepodal přihlášku (resp. neoznačil příslušnou prioritu studijního plánu v dané přihlášce).

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Lucia Kubelová
25. 5. 2023 17:32nové
Odvolanie sa, kombinované štúdium
Dobrý deň,
Pri podávaní prihlášky som zvolila teóriu filmu (hlavný), a estetiku (vedlajší) odbor, v jednej prihláške ako kombinované štúdium. Odborový test pre film som nespravila, ale z testu z estetiky som dosiahla počet bodov na priatie. Prišlo mi vyhlásenie o neprijatí. Existuje možnosť odvolať sa s tým, že by som sa hlásila len na estetiku aj keď bola zvolená ako vedlajší odbor v prihláške? Ďakujem za odpoveď.
Petr Martin Kubinský
26. 5. 2023 00:17nové

Ahoj,

bohužel si myslím, že to možné není. Na MU je smysl podávat odvolání jen v případě, že přijímací řízení neproběhlo tak, jak mělo (např. byly porušeny podmínky). Při nesplnění podmínek přijímacího řízení jednoho oboru u přihlášky na sdružené studium dvou oborů to zpětně nejde změnit.
Každopádně posledních pár let v létě probíhalo na FF druhé kolo přijímaček. Doporučuji sledovat stránky FF, kde o tom v průběhu léta budou informace, pokud proběhne 😌
28. 5. 2023 09:46nové

Dobrý den,
pokud vykonáte přijímací zkoušku a v první prioritě máte zvolené sdružené studium, situace může vypadat následovně: A) splníte veškeré požadavky pro přijetí u hlavního i vedlejšího programu do takové míry, že se vejdete do kapacity programů, a tedy Vás čeká přijetí, nebo B) některé požadavky nesplníte. Pokud nesplníte požadavky pro přijetí u hlavního programu, bohužel končí přijímací řízení neúspěšně a již nemáte šanci na přijetí. V případě, že nesplníte požadavky pro přijetí u vedlejšího programu, končí přijímací řízení pro celou prioritu neúspěchem, ovšem to neznamená, že nemáte šanci na přijetí do hlavního programu, pouze jej musíte mít uvedený v některé z dalších priorit buď jednooborově, jednooborově se specializací, nebo v rámci sdruženého studia s jiným vedlejším programem, u kterého podmínky pro přijetí splníte.
A jak je již zde uvedeno, odvolání opravdu slouží k jiným účelům, odvolání má smysl podávat pouze tehdy, došlo-li v rámci přijímacího řízení k nějakému procesnímu pochybení ze strany univerzity (například Vám nebyl dán plný čas na napsání přijímací zkoušky), nepřijat/a z kapacitních důvodů, neprospěch u přijímací zkoušky či nepřijetí do Vámi požadované priority, tak nejsou relevantními důvody pro podání odvolání.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
26. 5. 2023 14:33nové
Zápisová strategie při podání více přihlášek
Dobrý den,
na MUNI mám přihlášku na pedagogickou i filozofickou fakultu (kombinovaný obor aj + fj). Na pedagogickou jsem byla přijata, ale na ff ne z kapacitních důvodů. Jak píšete v Oznámení o výsledku, je možné, že se ne všichni zapíšou a místo se uvolní. Zápisové termíny se však liší, takže by mi mohlo propadnout moje místo na pdf a na ff bych se později nemusela dostat. Je možné se po zápisu zapsat do jiného programu a zrušit svůj zápis? Jak se mám zachovat v tomto případě?
29. 5. 2023 22:05nové

Dobrý den,
obecně bych Vám doporučila, abyste se zapsala ke studiu na Pedagogické fakultě, pokud máte o toto studium zájem, jelikož dobírání může, nebo nemusí nastat. Kdybyste vyčkávala, můžete ztratit možnost být přijata na Pedagogickou fakultu. Zapsat se můžete do více programů, kam budete přijata, v průběhu 1. semestru je nicméně možné zanechat studia písemným oznámením. Tento krok není zpoplatněn, nicméně se Vám neúspěšné studium započítá do celkové doby studia (tato nesmí přesáhnout standardní dobu studia + 1 rok), která je relevantní pro výpočet případných budoucích poplatků za studium.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Samuel Griger
19. 6. 2023 12:03nové
Změna z "Navržen na přijetí" na "Přijat"
Dobrý den,


Hlásím se na MUNI LAW a už je tomu skoro měsíc, co jsem vložil maturitní vysvědčení do přihlášky a mám tam dokonce napsáno že bylo potvrzeno studijním oddělením. Přesto mám však v přihlášce stále napsáno jen "Navržen na přijetí".

V mém okolí už většina lidí co nahrávala vysvědčení jinak než na poslední mají přijetí potvrzené (jsou z jiných fakult). Je to na právnické fakultě normální nebo bych se měl obávat toho že je něco špatně?

Samuel Griger
19. 6. 2023 13:07nové
Aktualizace: už jsem byl přijat
Kateřina Peková
19. 6. 2023 19:09nové
Adaptační kurz 2023/2024
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, kdy přesně proběhne adaptační kurz pro studenty speciální pedagogiky v administrativním roce 2023/2024? a popřípadě zda je povinný?
Děkuji za Váš čas a za odpovědi na můj nesmyslný dotaz.
Kateřina Peková

22. 6. 2023 00:14nové

Vážená slečno Peková,
Váš dotaz prosím směřujte přímo na studijní oddělení Pedagogické fakulty na adrese studijni@ped.muni.cz. Děkuji.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Adam Svitek
21. 6. 2023 21:10nové
Ztotožnení osoby
Dobrý den. Jsem přijat na obor a přišel mi dokument o tom, že jaké věci mám udělat po zápisu. Jednou z nich je ztotožnění osoby a tou je přihlášení se přes Identituobčana.cz nebo gov.cz a nejpozději do 31.7., avšak pokud nemám ještě založenou Identitu občana, mám to udělat co nejdříve. Jsem ze Slovenska, proto nemám žádné české dokumenty. Je třeba, abych si ji zakládal a byl jako český občan? Pokud ano, jakým způsobem je pro mě nejlepší to udělat? Máte-li zkušenosti se slovenskými studenty, jak oni postupovali při Ztotožnění osoby po zápisu? Je nutné si to udělat co nejdříve, mám-li i například starý občanský průkaz vydaný na Slovensku bez platného elektronického čipu a podpisu?
25. 6. 2023 00:54nové

Dobrý den,
návod jak postupovat v případě ověření osobnosti skrz portál identitaobcana.cz, naleznete zde:
https://is.muni.cz/napoveda/jine/ztotozneni#ztotozneni_eidentita

Informační systém MU nabízí i možnost ověření totožnosti přes nahrávaný videohovor. Pořízený videozáznam se zaznamenanou podobou ověřované osoby a zaznamenaným dokladem totožnosti je následně předán ke kontrole na studijní oddělení.

Osoba bude pro ověření totožnosti potřebovat:
stolní počítač nebo notebook s webkamerou a mikrofonem či mobilní zařízení, občanský průkaz, pas, nebo jiný doklad totožnosti.

Aplikace uživatele celým procesem postupně provede, stačí následovat zobrazené pokyny. Osoba postupně potvrdí, že chce ověřit totožnost, zaznamená svůj obličej a doklad totožnosti. Po ukončení nahrávání je žádost o ztotožnění automaticky zpřístupněna pracovníkům studijního oddělení, příp. dalším pověřeným osobám. Je-li videozáznam v pořádku, je žádost o ztotožnění schválena a uživateli je zaslán automatický e-mail s odkazem pro nastavení nového primárního hesla do IS MU. Poté je celý proces úspěšně dokončen.
Pokud se uchazeč zapisuje k do studia prezenčně (osobně) přímo na fakultě, ověření je provedeno úředníkem ještě před jeho přihlášením do IS MU, a svoji totožnost v takovém případě více ověřovat nemusí.
V dalším se, prosím, obraťte přímo na studijní oddělení fakulty na adrese studijni@sci.muni.cz. Děkuji.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Jana Mrkosová
22. 6. 2023 09:52nové
Posun v prioritě po zápisu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se mohu posunout v přijímacím řízení na 1. prioritu, když jsem byla přijata na 3. prioritu? Konkrétně v 1. prioritě mám podanou přihlášku na Historii a ČJ, ve 3. prioritě pro jistotu jsem si dala jen hlavní obor Historii, na který jsem přijata. Na ČJ nejsem přijata z kapacitních důvodů. Je pro mě důležité, abych studovala oba obory. Mám šanci se posunout na 1. prioritu po zápisu, neboť všichni studenti na ČJ určitě nenastoupí?
Děkuji. J. Mrkosová
25. 6. 2023 00:49nové

Dobrý den,
prosím, kontaktujte s tímto dotazem studijní oddělení Filozofické fakulty na adrese prijimaci.rizeni@phil.muni.cz. Děkuji.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
Renata Kráčmarová
30. 6. 2023 09:10nové
Rozhodnutí o přijetí
Dobrý den,
ráda bych se prosím zeptala, kdy se do e-přihlášek vkládá rozhodnutí o přijetí/nepřijetí? Body z přijímacích zkoušek byly vložené minulý týden.
Mockrát děkuji za odpověď.
4. 7. 2023 11:44nové
Dobrý den,
rozhodnutí o přijetí/nepřijetí Vám bude importováno do Vaší e-přihlášky do sekce "Informace k přijímacímu řízení" do rubriky “Výsledky přijímacího řízení”. Termín zasedání přijímací komise na Vaší fakultě byl 30. 6. 2023 Rozhodnutí, případně návrh na přijetí, Vám bude importováno nyní v následujících dnech po zasedání přijímací komise.
Natalie-Ann Doubravská - komunikátor přijímacího řízení
Radovan Mihálik
14. 7. 2023 19:37nové
Rozhodnutí o automatickém posunu čáry, po řádných zápisech
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či budú zverejnené informácie o "posune čiary" po riadnych zápisoch a poprípade kedy. Pretože v informáciach bolo napídané 13-14 července a dodnes som žiadnu informáciu neobdržal.
18. 7. 2023 11:42nové
Dobrý den,
v případě dobírání uchazečů pod čarou Vás fakulta sama osloví.
Natalie-Ann Doubravská - komunikátor přijímacího řízení
Anna Beránková
19. 7. 2023 08:44nové
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nás fakulta osloví i v případě, že se bodová hranice neposune?
20. 7. 2023 19:52nové
Dobrý den,
v takovémto případě Vás fakulta sama neosloví.
Natalie-Ann Doubravská - komunikátor přijímacího řízení
Jan Šilar
22. 7. 2023 17:28nové
Dobrý den, kdy zhruba bych měl očekávat ono oslovení, že jsem dodatečně přijat? Děkuji za odpověď
26. 7. 2023 15:33nové
Dobrý den,
fakulta Vás případně osloví po zápisech, tedy již v následujících dnech.
Natalie-Ann Doubravská - komunikátor přijímacího řízení
Anna Beránková
19. 8. 2023 12:11nové
Dobrý den, jen jsem se chtěla zeptat, jestli je možnost, že ještě v září dojde k posunu čáry u všeobecného lékařství?
23. 8. 2023 16:05nové

Vážená slečno Beránková,
dle vyjádření studijního oddělení Lékařské fakulty je kapacita programu díky abnormálně vysoké zápisovosti zcela zaplněna a k posunu čáry nedošlo a určitě nedojde.

Linda Krajsová - komunikátor přijímacího řízení
27. 7. 2023 12:15nové
Dodatečné přijetí

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli je možné někde dohledat, jestli a případně kolik studentů bylo dobráno po řádných zápisech?

Jedná se mi hlavně o navazující magisterské kombinované studium:
• Speciální pedagogika- logopedie, surdopedie
• Logopedie.

Děkuji

S pozdravem

Eliška Dudrová
27. 7. 2023 16:36nové
Dobrý den,
prosím obraťte se s Vaším dotazem na danou fakultu. Seznam kontaktů naleznete zde: https://is.muni.cz/podpora/studijni?lang=cs
Natalie-Ann Doubravská - komunikátor přijímacího řízení
Olamide Faith Daniel
změněno 12. 9. 2023 16:06 nové
INQUIRIES ON SCHOLARSHIP APPLICATION

Good day, I wish to apply for the MUNI Newcomer scholarship as seen on the school website. I submitted my application and I have paid the application fee, I currently await the faculty's decision on my application. While that is waiting, I want to know how and when I can apply for the scholarship because I tried to access the scholarship link, but I saw too many, so I do not know the specific one that represents the newcomers scholarship. Is it before the general application closes? or after admission has been granted? Or is the scholarship awarded automatically to students? These are my questions.

Thank you,
Olamide Daniel.
13. 9. 2023 19:36nové

Dear Daniel,

please send your query to the International Relations Office of the faculty you wish to study at and follow their instructions. Thank you.

Here is the list of contacts: https://www.muni.cz/en/admissions/bachelors-and-masters-studies/contact-information.

Linda Krajsová
communicator for admission procedure