Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Štítky osoby
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
- Zmrazená kukuřice je pravděpodobným zdrojem pokračující epidemie způsobené baktérií Listeria monocytogenes
Zpráva Internetového portálu bezpečnosti potravin o pravděpodobných příčinách současného rozšíření listeriózy u lidí. Doporučuje se, aby mražená zelenina (polotovar) byla konzumována až po tepelném ošetření, neboť se nejedná o výrobek k přímé spotřebě.
1 osoba, první 3. 4. 2018, Aleš Peřina, záložky, lidé - Internetový portál bezpečnosti potravin - Epidemie listeriózy v Jižní Africe 2017-2018. Mezinárodní epidemie listeriózy v Evropě 2015-2017 1 osoba, první 9. 3. 2018, Aleš Peřina, záložky, lidé
- Listeria monocytogenes Infection in Israel and Review of Cases Worldwide 1 osoba, první 27. 2. 2018, Aleš Peřina, záložky, lidé
- Predictions of growth for Listeria monocytogenes and Salmonella during fluctuating temperature.
Ukázka mikrobiologické studie využitelná prediktivně. Znázorňuje vlivy reálných podmínek na rychlost množení mikroorganismů v potravinách. Samotná fluktuace teploty může úvodní lag-fázi životního cyklu bakterií prodloužit až na desítky hodin.
1 osoba, první 30. 1. 2018, Aleš Peřina, záložky, lidé - Pražští hygienici: Dávejte si pozor na alobal
Tipy pro veřejnost, jak správně balit potraviny do alobalu, aby se minimalizovalo uvolňování hliníku.
1 osoba, první 25. 9. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé - Internetový portál bezpečnosti potravin - SZPI zjistila doplněk stravy se škodlivým obsahem hliníku
Tisková zpráva o nebezpečném doplňku stravy s vysokým obsahem hliníku.
1 osoba, první 21. 4. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé - Consumer perception versus scientific evidence about health benefits and safety risks from fish consumption.
Zajímavá studie o vztahu mezi pozitivním vnímáním ryb jako zdroje esenciálních živin a obav z cizorodých látek, které jsou větší u osob s nižším vzděláním.
1 osoba, první 7. 3. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé - Internetový portál bezpečnosti potravin - Nutrivigilance - souhrn aktivit za rok 2016
Výroční zpráva o výsledcích sledování nežádoucích účinků potravin, zejména doplňků stravy.
1 osoba, první 24. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé - Internetový portál bezpečnosti potravin - Aktualizace pokynů: Jak připravit žádost o schválení zdravotního tvrzení
Administrativní náležitosti, které předcházejí schválení zdravotního tvrzení o potravinách.
1 osoba, první 10. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé - Foodborne Illness: Perceptions, Experience, and Preventive Behaviors in the United States | Journal of Food Protection
Alimentární nákazy: zkušenosti, vnímání rizik a preventivní chování.
1 osoba, první 9. 2. 2017, Aleš Peřina, záložky, lidé