Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: rakovina výživa
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: rakovina výživa
- Červené maso a rakovina
Analýza Státního zdravotního ústavu Praha (PDF, 800 kB), obsahuje tabulky a grafy. Klíčová informace: výstupem IARC je posouzení nebezpečnosti (hazard), bez kvantifikace rizika.
1 osoba, první 1. 7. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé - ALARA : An alternative policy tool to the precautionary principle | The Risk-Monger
Blog věnovaný možnostem aplikace principu ALARA (As Low As Reasonably Achiavable) do oblasti bezpečnosti potravin.
1 osoba, první 1. 12. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Riziko nádorových onemocnění a konzumace masných výrobků a „červeného masa“
Stanovisko SZU k medializovaným zprávám o rakovinotvorném (karcinogenním) účinku červného masa na zdraví. Příspěvek rozebírá nejistoty vyplývající z metodiky hodnocení zdravotních rizik a předkládá další otázky, které v souvislosti s konzumací červeného masa nejsou uspokojivě vysvětleny.
1 osoba, první 4. 11. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé
Děkujeme del.icio.us za inspiraci.