Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: rakovina
Související štítky
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 se štítkem: rakovina
- POR: Ochranné vzdálenosti k ochraně zdraví lidí
Aktualita z internetového portálu bezpečnosti potravin. Nově se hodnotí expozice obyvatelstva z prostředků na ochranu rostlin. Pojmy: místní obyvatel, okolní osoby, zranitelné skupiny obyvatelstva
1 osoba, první 10. 3. 2022, Aleš Peřina, záložky, lidé - Červené maso a rakovina
Analýza Státního zdravotního ústavu Praha (PDF, 800 kB), obsahuje tabulky a grafy. Klíčová informace: výstupem IARC je posouzení nebezpečnosti (hazard), bez kvantifikace rizika.
1 osoba, první 1. 7. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé - Kalkulátor rizik kolorektálního karcinomu
Nástroj pro výpočet rizika kolorektálního karcinomu, vyžaduje vložení dat o životním stylu. Nutné použití U. S. metrické soustavy.
1 osoba, první 10. 6. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé - Screening kolorektálního karcinomu - metaanalýza
Přehledová práce popisující přínosy a rizika screeningových metod kolorektálního karcinomu.
1 osoba, první 10. 6. 2016, Aleš Peřina, záložky, lidé - ALARA : An alternative policy tool to the precautionary principle | The Risk-Monger
Blog věnovaný možnostem aplikace principu ALARA (As Low As Reasonably Achiavable) do oblasti bezpečnosti potravin.
1 osoba, první 1. 12. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé - Riziko nádorových onemocnění a konzumace masných výrobků a „červeného masa“
Stanovisko SZU k medializovaným zprávám o rakovinotvorném (karcinogenním) účinku červného masa na zdraví. Příspěvek rozebírá nejistoty vyplývající z metodiky hodnocení zdravotních rizik a předkládá další otázky, které v souvislosti s konzumací červeného masa nejsou uspokojivě vysvětleny.
1 osoba, první 4. 11. 2015, Aleš Peřina, záložky, lidé