Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 with the tag: rakovina
Related tags:
Bookmarks of the following user: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452 with the tag: rakovina
- POR: Ochranné vzdálenosti k ochraně zdraví lidí
Aktualita z internetového portálu bezpečnosti potravin. Nově se hodnotí expozice obyvatelstva z prostředků na ochranu rostlin. Pojmy: místní obyvatel, okolní osoby, zranitelné skupiny obyvatelstva
1 user, first 10/3/2022, Aleš Peřina, bookmarks, people - Červené maso a rakovina
Analýza Státního zdravotního ústavu Praha (PDF, 800 kB), obsahuje tabulky a grafy. Klíčová informace: výstupem IARC je posouzení nebezpečnosti (hazard), bez kvantifikace rizika.
1 user, first 1/7/2016, Aleš Peřina, bookmarks, people - Kalkulátor rizik kolorektálního karcinomu
Nástroj pro výpočet rizika kolorektálního karcinomu, vyžaduje vložení dat o životním stylu. Nutné použití U. S. metrické soustavy.
1 user, first 10/6/2016, Aleš Peřina, bookmarks, people - Screening kolorektálního karcinomu - metaanalýza
Přehledová práce popisující přínosy a rizika screeningových metod kolorektálního karcinomu.
1 user, first 10/6/2016, Aleš Peřina, bookmarks, people - ALARA : An alternative policy tool to the precautionary principle | The Risk-Monger
Blog věnovaný možnostem aplikace principu ALARA (As Low As Reasonably Achiavable) do oblasti bezpečnosti potravin.
1 user, first 1/12/2015, Aleš Peřina, bookmarks, people - Riziko nádorových onemocnění a konzumace masných výrobků a „červeného masa“
Stanovisko SZU k medializovaným zprávám o rakovinotvorném (karcinogenním) účinku červného masa na zdraví. Příspěvek rozebírá nejistoty vyplývající z metodiky hodnocení zdravotních rizik a předkládá další otázky, které v souvislosti s konzumací červeného masa nejsou uspokojivě vysvětleny.
1 user, first 4/11/2015, Aleš Peřina, bookmarks, people