Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
Štítky osoby
Záložky osoby: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D., učo 18452
- Nejčastější alimentární onemocnění v ČR - deskriptivní analýza kampylobakterióz za období 2018-2021
Biologická nebezpečí v potravinách
1 osoba, první 24. 1. 2023, Aleš Peřina, záložky, lidé - Nelegální výrobna masných produktů v areálu SAPA
Příklad hrubého porušování zásad správné výrobní a hygienické praxe (SVP/SHP), ukázka spolupráce orgánů hygienického dozoru (zde SVS ČR s policií).
1 osoba, první 24. 1. 2023, Aleš Peřina, záložky, lidé - Aktuální diskutovaná témata v oblasti kontaminantů v potravinách – prosinec 2022
Chemická nebezpečí v potravinách, kontaminující látky.
1 osoba, první 24. 1. 2023, Aleš Peřina, záložky, lidé - Prohřešky se pražským podnikům stravovacích služeb nevyhýbaly ani letos v listopadu, kontroly hygieniků stále potřebné
Příklady (ne)správné hygienické praxe (GHP). Nemusí vždy nutně vést k poškození zdraví, ale zvyšuje se pravděpodobnost takovéto události.
1 osoba, první 24. 1. 2023, Aleš Peřina, záložky, lidé - Zoonotických onemocnění a epidemií přenášených potravinami v EU přibývá, počty ale stále nedosahují úrovně před pandemií
Biologická nebezpečí v potravinách
1 osoba, první 24. 1. 2023, Aleš Peřina, záložky, lidé - Studie zkoumající umělá sladidla v souvislosti s rizikem vzniku rakoviny a kardiovaskulárních nemocí
Potenciální chemické nebezpečí ze schválených potravinářských aditiv.
1 osoba, první 24. 1. 2023, Aleš Peřina, záložky, lidé - POR: Ochranné vzdálenosti k ochraně zdraví lidí
Aktualita z internetového portálu bezpečnosti potravin. Nově se hodnotí expozice obyvatelstva z prostředků na ochranu rostlin. Pojmy: místní obyvatel, okolní osoby, zranitelné skupiny obyvatelstva
1 osoba, první 10. 3. 2022, Aleš Peřina, záložky, lidé - Inhalace mořského spreje obsahujícího brevetoxiny může způsobit otravu
Aktualita z informačního portálu bezpečnosti potravin
1 osoba, první 10. 3. 2022, Aleš Peřina, záložky, lidé - Studie COMED - snížená mortalita u nemocných s COVID-19 při vyšším omega-3 indexu
Výsledky studie Státního zdravotního ústavu: uvádí se, že osoby s vyšším příjmem omega-3 mastných kyselin mají nižší úmrtnost na Covid-19.
1 osoba, první 26. 5. 2021, Aleš Peřina, záložky, lidé - Dvojí kvalita potravin
Popis přístupu k posuzování a kontrole tzv. dvojí kvality potravin s odlišeném dvojí kvality zdánlivě téhož výrobku a různých produktů různé kvality.
1 osoba, první 19. 5. 2021, Aleš Peřina, záložky, lidé