Age management pro personální řízení

Rozbalit vše

Kurz je zaměřen na komplexní problematiku řízení zaměstnanců s ohledem na věk a životní fáze zaměstnance. Předložený kurz reaguje na aktuální výzvy na trhu práce spojené nejen s jeho demografickými proměnami, ale i s nástupem nové generace a s rozvojem digitalizace a globalizace. Účastníci se v rámci jednotlivých modulů seznámí se základními východisky a principy age managementu, dále se naučí pracovat s konceptem pracovní schopnosti a faktory, které ji ovlivňují.

Rovněž budou znát jednotlivé nástroje pro zavedení age managementu.

(?)

Kurz je určen pro odborníky z oblasti HR, psychology, manažery, absolventy VŠ, kteří si chtějí rozšířit své znalosti v dané problematice, pracovní lékaře.

Po absolvování kurzu bude účastník znát teoretická východiska a jednotlivé principy a pilíře age managementu a jejich vazbu na jednotlivé personální procesy. Absolventi kurzu budou rozumět konceptu pracovní schopnosti a faktorům, které ji ovlivňují. Absolventi budou umět používat koncept pracovní schopnosti při implementaci jednak age management auditu, tak i jednotlivých opatření age managementu do praxe. Absolventi budou rovněž znát jednotlivé nástroje na měření pracovní schopnosti a budou umět prakticky pracovat s nástrojem Work Ability Index včetně schopnosti vyhodnotit jeho výsledky.

(?)

Kurz bude probíhat prezenčně, v podzimním semestru 2024/2025, v termínech 4.10., 18.10., 8.11.2024 od 9:00 - 16:30.

Podmínkou úspěšného absolvování kurzu je 80% docházka a úspěšné vypracování závěrečného projektu.

Kurz je rozdělen do 3 modulů, 1 modul = 8 hodin:

1. Základy age managementu a řízení pracovní schopnosti

2. Celoživotní podpora pracovní schopnosti jednotlivců

3. Zavádění age managementu v praxi

Po absolvování jednotlivých modulů bude účastník znát teoretická východiska a jednotlivé principy a pilíře age managementu a jejich vazbu na jednotlivé personální procesy. Absolventi kurzu budou rozumět konceptu pracovní schopnosti a faktorům, které ji ovlivňují. Absolventi budou umět používat koncept pracovní schopnosti při implementaci jednotlivých opatření age managementu do praxe.

(?)
14
Aktivní studenti
0
Obhájené závěrečné práce

Specifikace oboru

Obor: Age management pro personální řízení
Zkratka: AGEMAN
Kód: AGEMAN
Typ: celoživotní vzdělávání
Titul: žádný
Program: C9999 C-CV Celoživotní vzdělávání
Filozofická fakulta
Obor zajišťuje:
Filozofická fakulta

Lektoři: interní lektoři Ústavu pedagogických věd FF MU, externí lektoři Age Management zs.

Garant/ka kurzu: Mgr. et Mgr. Klára Harvánková

Absolventi kurzu získají osvědčení o absolvování.

Financováno z projektu MUNI 3.2.1, reg. číslo NPO_MUNI_MSMT-16606/2022, realizovaného v rámci Národního plánu obnovy pro oblast vysokých škol pro roky 2022–2024.