Digitální wellbeing: jak žít v online, a přitom neztratit rovnováhu

Rozbalit vše

Kurz digitálního wellbeing nabízí přístup k udržitelnému a vyváženému využívání online služeb, mobilních aplikací a technologií. Tento kurz vychází z aktuální potřeby efektivního nastavení digitálního ekosystému s cílem minimalizovat stres a snížit zátěž spojenou s moderní technologií.

Kurz se zaměřuje na rozvoj dovedností, které vám umožní nejen uniknout pasti nekontrolované technologie, ale také ji využívat smysluplně a s rozvahou. Chceme vás naučit, jak si stanovit individuální cíle a pracovat na nich tak, abyste dosáhli digitálního wellbeingu. To vše s důrazem na individuální práci a personalizovaný přístup k vašim potřebám.

(?)

Kurz je určen pro knihovníky, učitele i širokou veřejnost.

Zaměřuje se na získání, rozvoj a reflexi znalostí, dovedností, postojů a nástrojů směřující ke schopnosti člověka dosahovat digitální rovnováhy. Důraz je kladen jak na obecné zásady digitálního wellbeingu, tak na schopnost frekventanta aplikovat je ve vlastní praxi.

(?)

Rozsah kurzu: 25 hodin v průběhu 6 týdnů. Kurz kombinuje úvodní online setkání, intenzivní sobotní workshop, individualizované úkoly přizpůsobené vašim potřebám, e-learning a závěrečnou online reflexi.

Harmonogram:

  • 6. 3. 2024 úvodní online setkání

  • 13. 4. 2024 9-17 hod. prezenční workshop

  • 15. 5. 2024 závěrečné online setkání

Podmínky řádného absolvování kurzu: účast na presenčním setkání, účast na alespoň jednom online setkání a dodání výstupů.

Lektoři: RNDr. Michal Černý, Ph.D. a Bc. Daniela Ryšavá

(?)
6
Aktivní studenti
0
Obhájené závěrečné práce

Specifikace oboru

Obor: Digitální wellbeing: jak žít v online, a přitom neztratit rovnováhu
Zkratka: DIWE
Kód: DIGWEL
Typ: celoživotní vzdělávání
Titul: žádný
Program: C9999 C-CV Celoživotní vzdělávání
Filozofická fakulta
Obor zajišťuje:
Filozofická fakulta