BVML0221c Laboratorní metody analýzy potravin I - cvičení

Lékařská fakulta
jaro 2005
Rozsah
0/2/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
RNDr. Jiří Totušek, CSc. (cvičící)
Garance
RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Seznámení s metodami chemické analýzy zejména instrumentálními a s jejich aplikací při stanovení nutričních komponent a cizorodých látek v potravinách.
Osnova
  • Semestr prvý - cvičení * volumetrie
  • * gravimetrie
  • * chromatografie
  • * atomová absorpční spektrometrie
  • * molekulová absorpční spektrometrie ve viditelné oblasti
Literatura
  • KLOUDA, Pavel. Moderní analytické metody cvičení : cvičebnice - soubor pracovních listů. Ostrava: Klouda Pavel, 1996. info
  • KLOUDA, Pavel. Moderní analytické metody: učebnice základů instrumentálních analytických metod. Ostrava: Klouda Pavel, 1996. info
Předmět je zařazen také v obdobích jaro 2001, jaro 2002, jaro 2003, jaro 2004, jaro 2006, jaro 2007, jaro 2008, jaro 2009, jaro 2010, jaro 2011.