LF:BVCP0121 Food Chemistry I - Course Information
BVCP0121 Food Chemistry I
Faculty of MedicineAutumn 2009
- Extent and Intensity
- 1/0. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- RNDr. Jiří Totušek, CSc. (lecturer)
- Guaranteed by
- RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: MVDr. Halina Matějová - Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Nutritive therapist (programme LF, B-SZ)
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je seznámení se s chemickou podstatou jednotlivých živin a dalších látek, vyskytujících se v potravinových surovinách živočišného i rostlinného původu a v potravinách a s jejich změnami během technologického zpracování a kulinářských úprav a rovněž s metodami chemické analýzy zejména instrumentálními a s jejich aplikaci při stanovení nutričních komponent a cizorodých látek v potravinách.
- Syllabus (in Czech)
- Aminokyseliny, peptidy, bílkoviny Tuky a jiné lipidy Sacharidy Vitaminy (hydrosolubilní, liposolubilní) Minerální látky (esenciální prvky, voda) Aromatické látky Chuťové látky Barviva
- Literature
- Assessment methods
- lecture, colloquium
- Language of instruction
- Czech
- Follow-Up Courses
- Enrolment Statistics (Autumn 2009, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2009/BVCP0121