LIBERDA, Ondřej, Milan MACHÁLKA a Antonín MARTIKÁŇ. Totální náhrada čelistního kloubu, větve a části těla dolní čelisti. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Totální náhrada čelistního kloubu, větve a části těla dolní čelisti
Název anglicky Total alloplastic temporomandibular joint, ramus and part of body of lower jaw replacement
Autoři LIBERDA, Ondřej (203 Česká republika, garant, domácí), Milan MACHÁLKA (203 Česká republika, domácí) a Antonín MARTIKÁŇ (703 Slovensko).
Vydání 2012.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výsledky s právní ochranou
Obor 30200 3.2 Clinical medicine
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/12:00062415
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky náhrada dolní čelisti; individuální titanový implantát
Klíčová slova anglicky total temporomandibular joint replacement with alloplastic prosthesis; individual titanium implant
Změnil Změnil: MUDr. Ondřej Liberda, Ph.D., učo 19856. Změněno: 30. 9. 2013 13:13.
Anotace
Pooperační a poúrazové defekty čelisti a čelistního kloubu se nahrazují individuálním implantátem , který je nutný pro optimální náhradu funkce a tvaru. Pro tyto případy byl vytvořen předmět průmyslového vlastnictví- užitný vzor spočívající v úplné náhradě čelistního kloubu, větve a těla dolní čelisti. Titanový implantát je tvořen kloubní hlavicí pohybující se v plastové kloubní jamce, kloubní hlavice a větev dolní čelisti je spojena s tělem dolní čelisti pomocí minišroubů. V místě spojení těchto dvou částí v oblasti úhlu je možný jejich posun k nastavení potřebné délky implantátu. Při operaci je implantát zakryt zbývajícími částmi žvýkacích svalů, podkožního vaziva a kůže obličeje. Výrobu zajišťuje spoluřešitel- firma MARTIKAN, Dolná Mariková 7, 018 02 Slovensko.
Anotace anglicky
Post-operative and post-traumatic defects of the jaw and temporomandibular joint are replaced by individual implant which is necessary for optimal function and shape. For these cases, the subject of industrial property- a utility model consisting of the complete replacement of the temporomandibular joint, the ramus and part of body of the lower jaw has been created. The titanium implant is formed by condyle which is moving in plastic articular fossa, condyle and a ramus of the lower jaw is connected to the body of the mandible with titanium screws. At the junction of these two parts in the angle, it is possible to shift them in order to correct the lenght of the implant. During the surgery, the implant is covered with the remaining parts of the masticatory muscles, subcutaneous tissue and skin of the face. Production is provided by MARTIKAN, Dolná Mariková 7, 018 02 Slovakia, the co- investigator.
Návaznosti
1M0528, projekt VaVNázev: Stomatologické výzkumné centrum
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Stomatologické výzkumné centrum
VytisknoutZobrazeno: 11. 5. 2024 00:52