OTRUSINOVÁ, Jana a Tomáš ŘEZNÍK. Atlas přístupnosti centra města Brna pro osoby s omezenou schopností pohybu. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Atlas přístupnosti centra města Brna pro osoby s omezenou schopností pohybu
Název anglicky Accessibility Guide of Brno City Centre for People with Limited Mobility
Autoři OTRUSINOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí) a Tomáš ŘEZNÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2012.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/12:00062751
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky vozíčkáři; mapování přístupnosti; bezbariérový přístup; centrum města Brna;
Klíčová slova anglicky wheelchairs; accessibility mapping; barrier-free access; Brno city centre
Technické parametry Atlas v tištěné a digitální verzi v měřítku 1 : 2 500, digitální formát PDF, tištěný náklad 4000 ks, mapování tvůrci výsledku v souřadnicovém systému S-JTSK, formát A5, 88 stran, 36 mapových listů. Výsledek tematicky souvisí s vyhl.č. 369/2001 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace
Štítky AKR
Změnil Změnil: prof. RNDr. Tomáš Řezník, Ph.D., učo 52529. Změněno: 13. 10. 2013 11:33.
Anotace
Atlas přístupnosti přináší ucelené informace o přístupnosti objektů v centru města Brna. Mapování proběhlo v letech 2009 – 2012 za pomoci vozíčkářů. Atlas obsahuje informace o přístupnosti státních institucí, kulturních památek, muzeí a galerií v plném rozsahu, tzn. jsou v mapě zaneseny i v případě, že jsou tyto objekty bariérové. Objekty občanské vybavenosti např. bankomaty, banky, hotely, lékárny, restaurace, kavárny a nákupní pasáže jsou vyznačeny pouze v případě, že jsou bezbariérové či částečně přístupné. Dále jsou v mapě zobrazena vyhrazená parkovací místa, zastávky a linky městské hromadné dopravy.
Anotace anglicky
The guide brings comprehensive information on accessibility of locations in the centre of the city of Brno. Mapping was realized between 2009 and 2012 in collaboration with wheelchairs. The guide contains information about accessibility of all the public institutions, cultural institutions, museums and galeries, even those which are not barrier-free. The civic amenities, such as ATM, banks, hotels, pharmacies, restaurants, coffees and commercial centres are indicated only if they are fully or partially accessible. The map also shows accessible parking places, public transport lines and stops.
Návaznosti
MUNI/A/0902/2012, interní kód MUNázev: Globální environmentální změny v krajinné sféře Země a jejich dopady (Akronym: GlobE)
Investor: Masarykova univerzita, Globální environmentální změny v krajinné sféře Země a jejich dopady, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 17:29