NOVÁK, Zdeněk, Jan CHRASTINA, Ivo ŘÍHA, Jan HEMZA a Věra FEITOVÁ. Minimally invasive treatment of Chiari malformation complex. In 16th International Argos Spine Symposium: Disorders in the Junctional Regions of the Spine, Paris, January 26 - 27-th, 2012. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Minimally invasive treatment of Chiari malformation complex
Název česky Minimálně invazivní terapie komplexu Chiariho malformace
Autoři NOVÁK, Zdeněk, Jan CHRASTINA, Ivo ŘÍHA, Jan HEMZA a Věra FEITOVÁ.
Vydání 16th International Argos Spine Symposium: Disorders in the Junctional Regions of the Spine, Paris, January 26 - 27-th, 2012, 2012.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 30105 Physiology
Stát vydavatele Francie
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Středoevropský technologický institut
Klíčová slova česky Chiariho malformace; Neuroendoskopie; Hydrocefalus
Klíčová slova anglicky Chiari malformation; Neuroendoscopy; Hydrocephalus
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 25. 2. 2013 08:18.
Anotace
Among the complex of craniocervical junction disorders Chiari malformation is one of the most frequent targets of neurosurgical treatments. Hydrocephalus associated with Chiari malformation is related to CSF flow obstruction and is treatable by neuroendoscopic third ventriculostomy(ETV). However the impact of ETV on CSF flow is more widespread and changes of the other pathological findings in Chiari malformation - tonsilar dystopia and syringomyelia are described. The aim of the study is to describe the efficacy of ETV as a part of complex therapy of Chiari patients.
Anotace česky
Ve skupině postižení kraniocervikální junkce je Chiariho malformace jedním z nejčastějších cílů neurochirurgické léčby. Příčinou hydrocefalu ve vztahu k Chiariho malformace je blokáda toku moku a toto je řešitelné endoskopickou ventrikulostomií III.komory(ETV). Ovšem dopad provedené ETV je širší a jsou popsány i změny dalších patologických nálezu spojených s Chiariho malformací, jako je dystonie tonzil mozečku a syringomyelie. Cílem studie je popsat účinnost ETV jako součásti komplexní terapie nemocných s Chiariho malformací.
VytisknoutZobrazeno: 14. 5. 2024 18:21