MUSILOVÁ, Jana. Transition from secondary school to university study - an example of a good praxis. In Internationaler Kongress Neue Formen der Lehre und des Lerners, Saarbrucken, Germany. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Transition from secondary school to university study - an example of a good praxis
Název česky Přechod ze střední školy k univerzitnímu studiu - příklad dobré praxe
Autoři MUSILOVÁ, Jana.
Vydání Internationaler Kongress Neue Formen der Lehre und des Lerners, Saarbrucken, Germany, 2012.
Další údaje
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky středoškolské studium, univerzitní studium, konzultační cvičení
Klíčová slova anglicky secondary school learning, university study, consultation classes
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: prof. RNDr. Jana Musilová, CSc., učo 851. Změněno: 6. 2. 2013 19:40.
Anotace
Troubles connected with the transition from secondary schools to universities concern the majority of fields of study. They are more serious in fields where mathematics is needed. These problems are, of course, generally known. The discussion concerning a concrete case is presented. It comes from physics, but the experiences and conclusions can be used also in other fields, not only in science. This is a learning form called consultation classes, or exercises, in classical mechanics. The fact that mechanics is often considered as relatively easy discipline of physics is also well-known. Thus it will be mentioned only very briefly, as a motivation remark. Main attention is paid to the above mentioned consultation classes.
Anotace česky
Potíže při přechodu ze střední školy k univerzitnímu studiu se týkají většiny oborů, jsou však vážnější v oborech vyžadujících matematické dovednosti. V příspěvku je diskutován konkrétní případ fyziky, ukazuje se však, že zkušenosti jsou využitelné i v dalších oborech. Jedná se o výukové metody v tzv. konzultačním cvičení. (Příspěvek prezentován na "Internationaler Kongress Neue Formen der Lehre und des Lerners, Saarbrucken, Germany".
VytisknoutZobrazeno: 22. 9. 2024 06:24