ŠTĚPAŘOVÁ, Ema. Doučování romských dětí z pohledu studentů Masarykovy univerzity. Prevence. Praha: Život bez závislostí, Coolish Press, 2012, roč. 9, č. 6, s. 15 - 18. ISSN 1214-8717.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Doučování romských dětí z pohledu studentů Masarykovy univerzity
Název anglicky Tutoring Roma children from the perspective of students of Masaryk University
Autoři ŠTĚPAŘOVÁ, Ema.
Vydání Prevence, Praha, Život bez závislostí, Coolish Press, 2012, 1214-8717.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky vzdělávání; doučování; romský žák; romská rodina
Klíčová slova anglicky education; tutoring; student Roma; Romani family
Změnil Změnila: Mgr. Ema Štěpařová, Ph.D., učo 14754. Změněno: 24. 2. 2013 19:14.
Anotace
Text popisuje doučování romských dětí a je zajímavou ukázkou z praxe, která může nabídnout další alternativu k otázce vzdělávání romských dětí. Projekt Domácí učitel je inspirující a přínosný pro obě strany dyadického setkání dvou lidí. V článku jsou zaznamenány i výpovědi informantů - doučovatelů, vzniklé v rámci několika výzumných šetření zaměřených na evaluaci projektu.
Anotace anglicky
The text describes the tutoring of Roma children and is an interesting example of a practice that can offer another alternative to the question of the education of Roma children. Project Home is an inspiring teacher and beneficial for both parties dyadic encounter between two people. The article noted the testimony of informants - doučovatelů, resulting in several výzumných investigation focused on the evaluation of the project.
Návaznosti
CZ.1.07/1.2.00/08.0118, interní kód MUNázev: Zvyšování studijních a profesních perspektiv dětí a mládeže ze sociálně znevýhodněného prostředí (Akronym: Integrace znevýhodněných skupin)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Zvyšování studijních a profesních perspektiv dětí a mládeže ze sociálně znevýhodněného prostředí, 1.2. Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 13:12