ŠIKOLOVÁ, Veronika a Sylva ŠTAJNOCHROVÁ. Ubírají se současné zahraniční trendy školního stravování správným směrem? Hygiena. Praha: Státní zdravotní ústav a TIGIS, Praha, 2013, roč. 58, č. 1, s. 41-42. ISSN 1802-6281.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Ubírají se současné zahraniční trendy školního stravování správným směrem?
Název česky Ubírají se současné zahraniční trendy školního stravování správným směrem?
Název anglicky Are the current trends in school-meals heading the right way?
Autoři ŠIKOLOVÁ, Veronika (203 Česká republika, garant, domácí) a Sylva ŠTAJNOCHROVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Hygiena, Praha, Státní zdravotní ústav a TIGIS, Praha, 2013, 1802-6281.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30304 Public and environmental health
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/13:00067805
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky trends in school-meals; compares in the French and Czech school meals
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 8. 8. 2013 14:56.
Anotace
Článek přibližuje a srovnává nově přijaté změny ve francouzském a českém školním stravování. Porovnává rozdílné přístupy k řešení obdobného problému. Problematika nově přijatých změn se dotýká především zařazení masa na úkor zeleniny, luštěnin a ryb ve školní jídelně.
Anotace anglicky
The article draws and compares the newly adopted changes in the French and Czech school meals. It compares different approaches of solving a similar problem. The issue of the newly adopted changes affecting mainly the inclusion of meat at the expense of vegetables, legumes and fish in the school cafeteria.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 22:02