KORYČÁNKOVÁ, Simona. Aktualnyje problemy obučenija russkomu jazyku X. Koryčánková, Simona (ed.). 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2012, 635 s. ISBN 978-80-210-5991-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Aktualnyje problemy obučenija russkomu jazyku X
Název česky Aktuální problémy výuky ruského jazyka X.
Název anglicky Current problems of teaching the Russian language
Autoři KORYČÁNKOVÁ, Simona.
Koryčánková, Simona (ed.).
Vydání 1. vyd. Brno, 635 s. 2012.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-5991-7
Klíčová slova česky výuka, lingvistika, literární věda, metodika výuky, historie výuky
Klíčová slova anglicky education, linguistic, literature, teaching methodology, history of teaching
Štítky Munipress
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Martina Dvořáková, učo 180818. Změněno: 9. 4. 2013 15:02.
Anotace
Sbornik Aktualnyje problemy obučenija russkomu jazyku X tematičeski svjazan s drugimi izdanijami sbornikov - naučnyh rezultatov konferencij, ustraivajemyh na Kafedre russkogo jazyka i literatury na Pedagogičeskom fakultete v Brno. Celju sbornika javljajetsja naučnaja diskussija na těmy, kasajuščijesja obučenija russkomu jazyku, jego naučnogo issledovanija i metodičeskogo podkhoda k obučeniju. Konferencija rozdelena na sekcii - lingvističeskuju, literaturovedčeskuju, metodičeskuju. V každoj iz nih vystupili češskie i zagraničnyje učastniki iz - Slovakii, Rossii, Kazachstana, Francii, Polši, Kitaja, Bělorusii, Ukrainy, Italii, Germanii i drugih. Rezultaty konferencii mogut poslužit dlja naučnyh razrabotok specialistam po dannomu napravleniju lingvistiki i metodiki obučenija.
Anotace česky
Sborník Aktualnyje problemy obučenija russkomu jazyku X navazuje na řadu sborníků z konferencí konaných na Katedře ruského jazyka a literatury PdF MU. Cílem setkání je odborná diskuse na aktuální témata týkající se výuky ruského jazyka, jeho vědeckého zkoumání a metodického přístupu k výuce. Sborník je rozdělen na část lingvistickou, literárněvědnou a metodickou, z nichž každá obsahuje příspěvky autorů z České republiky, Slovenska, Ruska, Kazachstánu, Francie, Německa, Polska, Číny, Běloruska, Ukrajiny, Itálie a dalších. Sborník bude sloužit jak pro vědecké účely odborníkům na danou oblast lingvistiky a metodiky výuky, tak také studentům a široké odborné veřejnosti jako jedna z možností seznámení se s aktuální problematikou daného oboru.
Anotace anglicky
This collection was put together as a result of technical discussions at the conference - Current problems of teaching Russian language X. on the Department of Russian language and literature. Collection is divided into linguistic, literary, and methodological parts, containing contributions from authors from the Czech Republic, Slovakia, Russia, Kazakhstan, Germany, France, Poland, China, Belarus, Ukraine, Italy, and more. The aim is to make the expert discussion on the current problematic issues of teaching Russian language, scientific study and methodological approach clearer. Collection should be used for the purposes of the department and the presentation of results of research experts from various fields of linguistics. For students, the collection can help to become familiar with current issues in the field.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 00:11