a 2013

Thermic effect of a meal: A comparison of maltodextrin and protein isocaloric meal-replacement shakes

KUMSTÁT, Michal, Luboš HRAZDIRA, Lenka DOVRTĚLOVÁ a Iva HRNČIŘÍKOVÁ

Základní údaje

Originální název

Thermic effect of a meal: A comparison of maltodextrin and protein isocaloric meal-replacement shakes

Autoři

KUMSTÁT, Michal (203 Česká republika, garant, domácí), Luboš HRAZDIRA (203 Česká republika, domácí), Lenka DOVRTĚLOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Iva HRNČIŘÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

International Journal of Sport Nutrition & Exercise Metabolism, vol. 23, S1-S15, 2013

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Konferenční abstrakt

Obor

30202 Endocrinology and metabolism

Stát vydavatele

Velká Británie a Severní Irsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Impakt faktor

Impact factor: 1.982

Kód RIV

RIV/00216224:14510/13:00067819

Organizační jednotka

Fakulta sportovních studií

ISSN

Klíčová slova česky

termický vliv stravy; nepřímá kalorimetrie

Klíčová slova anglicky

thermic effect of a meal; indirect calorimetry

Štítky

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 12. 4. 2013 10:39, Mgr. Eva Špillingová

Anotace

V originále

The study compares the thermic effect of a meal at rest after ingestion of high-maltodextrin and high-protein meals. Indirect calorimetry was used.

Česky

Práce srovnává termický vliv dvou testovacích pokrmů o různém složení(maltodextrin, bílkoviny). Použita byla metoda nepřímé kalorimetrie.