VYKOPAL, Jan. SimFlow - a similarity-based detection of brute-force attacks. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název SimFlow - a similarity-based detection of brute-force attacks
Název česky SimFlow - detekce útoků hrubou silou na základě podobnosti
Autoři VYKOPAL, Jan (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 2013.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Software
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Webová stránka s balíčkem
Kód RIV RIV/00216224:14610/13:00074687
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
Klíčová slova anglicky brute force attack; dictionary attack; detection; NetFlow; similarity; clustering; DBSCAN
Technické parametry SimFlow je sada skriptů pro automatizaci detekce útoků hrubou silou na autentizaci na základě podobnosti. Jednotlivé skripty zajišťují párování jednosměrných toků, extrakci objemových charakteristik z obousměrných toků, škálování počtu přenesených bytů pomocí definovaného koeficientu, shlukovou analýzu extrahovaných charakteristik pomocí implementace algoritmu DBSCAN v prostředí ELKI, vizualizaci nalezených shluků pomocí paralelních souřadnic a prohlídku shluků s cílem identifikovat útoky. Odpovědná osoba: Jan Vykopal, Masarykova univerzita, Ústav výpočetní techniky, Botanická 68a, 602 00 Brno, tel.: +420 549 49 4655, e-mail: vykopal@ics.muni.cz
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 22. 5. 2015 12:52.
Anotace
SimFlow is a suite of scripts that automates a similarity-based detection of brute-force attacks on authentication. It pairs unidirectional flows, extracts volume characteristics from bidirectional flows, scales the numbers of transferred bytes by a user-defined factor, clusters extracted characteristics using DBSCAN implemented in the ELKI framework, vizualizes the clusters found by DBSCAN using a parallel coordinate plot and inspects the found clusters for attacks.
Anotace česky
SimFlow je sada skriptů pro automatizaci detekce útoků hrubou silou na autentizaci na základě podobnosti. Jednotlivé skripty zajišťují párování jednosměrných toků, extrakci objemových charakteristik z obousměrných toků, škálování počtu přenesených bytů pomocí definovaného koeficientu, shlukovou analýzu extrahovaných charakteristik pomocí implementace algoritmu DBSCAN v prostředí ELKI, vizualizaci nalezených shluků pomocí paralelních souřadnic a prohlídku shluků s cílem identifikovat útoky.
VytisknoutZobrazeno: 12. 10. 2024 01:48