a 2013

Inovace výuky mikrobiologie Oddělení mikrobiologie a molekulární biotechnologie, PřF MU Brno

KOPECKÁ, Jana, Tereza BALÁŽOVÁ, Andrea VÁVROVÁ, Dagmar MATOULKOVÁ, Ivo SEDLÁČEK et. al.

Základní údaje

Originální název

Inovace výuky mikrobiologie Oddělení mikrobiologie a molekulární biotechnologie, PřF MU Brno

Název anglicky

Inovation of education microbiology Department of microbiology and molecular biotechnology, Faculty of Science, Masaryk University Brno

Autoři

KOPECKÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí), Tereza BALÁŽOVÁ (203 Česká republika, domácí), Andrea VÁVROVÁ (203 Česká republika, domácí), Dagmar MATOULKOVÁ (203 Česká republika), Ivo SEDLÁČEK (203 Česká republika, domácí) a Miroslav NĚMEC (203 Česká republika, domácí)

Vydání

26. kongres Československé spolenosti mikrobiologické, 2013

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Konferenční abstrakt

Obor

10600 1.6 Biological sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14310/13:00068677

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

ISBN

978-80-260-4507-6

Klíčová slova česky

kvasinky mikrobiologie inovace

Klíčová slova anglicky

yeasts microbiology inovation
Změněno: 30. 10. 2013 08:45, Mgr. Jana Čmielová, Ph.D.

Anotace

V originále

Inovace předmětů v průběhu roku 2013 mají prohloubit znalosti studentů bakalářského a magisterského studia jednak v oblasti obecné mikrobiologie a jednak v oblasti využití fyziologických, molekulárně biologických a chemotaxonomických metod pro identifikaci a charakterizaci bakterií a kvasinek. Pro všechny úlohy jsou vypracované podrobné protokoly či prezentace dostupné v rámci studijních materiálů v IS MU. Inovace se týkají těchto předmětů: Obecná mikrobiologie, Speciální metody analýzy mikroorganizmů I, Fyziologie bakterií, Taxonomie prokaryot. Projekt byl podpořen z finančních prostředků MŠMT (424/2013).

Anglicky

Inovation of education during year 2013 leads to deeper knowledge of students of bachelor and master degree in field of general microbiology and in application of physiological, molecular-biological and chemotaxonomical methods for identification and characterization of bacteria and yeasts. Detailed protocols are prepared for each exercise and presentation and are available within study materials in IS MU. Inovations concern these subject: General microbiology, Special methods of microorganisms analysis I, Bacterial physiology, Taxonomy of prokaryotes. This project was supported by MEYS, MŠMT in Czech (424/2013).

Návaznosti

FRVS/424/2013, interní kód MU
Název: Zavedení nových metod pro charakteristiku kvasinek při výuce mikrobiologie
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Zavedení nových metod pro charakteristiku kvasinek při výuce mikrobiologie, G - Tvůrčí činnost studentů