2013
Inovace výuky mikrobiologie Oddělení mikrobiologie a molekulární biotechnologie, PřF MU Brno
KOPECKÁ, Jana, Tereza BALÁŽOVÁ, Andrea VÁVROVÁ, Dagmar MATOULKOVÁ, Ivo SEDLÁČEK et. al.Základní údaje
Originální název
Inovace výuky mikrobiologie Oddělení mikrobiologie a molekulární biotechnologie, PřF MU Brno
Název anglicky
Inovation of education microbiology Department of microbiology and molecular biotechnology, Faculty of Science, Masaryk University Brno
Autoři
KOPECKÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí), Tereza BALÁŽOVÁ (203 Česká republika, domácí), Andrea VÁVROVÁ (203 Česká republika, domácí), Dagmar MATOULKOVÁ (203 Česká republika), Ivo SEDLÁČEK (203 Česká republika, domácí) a Miroslav NĚMEC (203 Česká republika, domácí)
Vydání
26. kongres Československé spolenosti mikrobiologické, 2013
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Konferenční abstrakt
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/00216224:14310/13:00068677
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
ISBN
978-80-260-4507-6
Klíčová slova česky
kvasinky mikrobiologie inovace
Klíčová slova anglicky
yeasts microbiology inovation
Změněno: 30. 10. 2013 08:45, Mgr. Jana Čmielová, Ph.D.
V originále
Inovace předmětů v průběhu roku 2013 mají prohloubit znalosti studentů bakalářského a magisterského studia jednak v oblasti obecné mikrobiologie a jednak v oblasti využití fyziologických, molekulárně biologických a chemotaxonomických metod pro identifikaci a charakterizaci bakterií a kvasinek. Pro všechny úlohy jsou vypracované podrobné protokoly či prezentace dostupné v rámci studijních materiálů v IS MU. Inovace se týkají těchto předmětů: Obecná mikrobiologie, Speciální metody analýzy mikroorganizmů I, Fyziologie bakterií, Taxonomie prokaryot. Projekt byl podpořen z finančních prostředků MŠMT (424/2013).
Anglicky
Inovation of education during year 2013 leads to deeper knowledge of students of bachelor and master degree in field of general microbiology and in application of physiological, molecular-biological and chemotaxonomical methods for identification and characterization of bacteria and yeasts. Detailed protocols are prepared for each exercise and presentation and are available within study materials in IS MU. Inovations concern these subject: General microbiology, Special methods of microorganisms analysis I, Bacterial physiology, Taxonomy of prokaryotes. This project was supported by MEYS, MŠMT in Czech (424/2013).
Návaznosti
FRVS/424/2013, interní kód MU |
|