TAUCHEN, Jaromír a Karel SCHELLE. Odraz německého národního socialismu ve třicátých letech v Československu a ve státech střední Evropy. (Sborník z kolokvia). Ostrava: KEY Publishing, 2013, 240 s. ISBN 978-80-7418-181-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Odraz německého národního socialismu ve třicátých letech v Československu a ve státech střední Evropy. (Sborník z kolokvia).
Název česky Odraz německého národního socialismu ve třicátých letech v Československu a ve státech střední Evropy (Sborník z kolokvia).
Název anglicky The Reflection of German National Socialism in the Thirties in Czechoslovakia and Central European Countries
Autoři TAUCHEN, Jaromír a Karel SCHELLE.
Vydání Ostrava, 240 s. 2013.
Nakladatel KEY Publishing
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-7418-181-8
Klíčová slova česky národní socialismus; nacismus; Československo; fašismus
Klíčová slova anglicky National Socialism; Czechoslowakia; Central European Countries
Štítky fašismus, nacismus, NSDAP, národní socialismus, rivok, Československo
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 3. 4. 2014 15:25.
Anotace
Dne 30. ledna 2013 jsme si připomněli neblahé osmdesátileté výročí od okamžiku, kdy byl Adolf Hitler v Německu jmenován říšským kancléřem. K připomenutí této události uspořádala Katedra dějin státu a práva Právnické fakulty MU ve spolupráci s Evropskou společností pro právní dějiny (The European Society for History of Law) a Moravským zemským archivem v Brně dne 27. února 2013 vědecké kolokvium, které se konalo ve velkém sále MZA. Toto datum konání nebylo zvoleno náhodou, neboť připomnělo další neblahou událost, ke které došlo v roce 1933 v Německu, a to byl požár Říšského sněmu. Účelem kolokvia bylo tedy především zamyšlení nad odrazem německého národního socialismu v Československu a v okolních státech, jakož i nad jeho důsledky v právních řádech těchto států a nad opatřeními, které v důsledku toho byly přijaty.
Anotace anglicky
The conference "The Reflection of German National Socialism in the Thirties in Czechoslovakia and Central European Countries" dealt with the influence of National Socialism in the legal system in Czechoslovakia and in the neighboring countries.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 18:56