J 2013

Preventing the mixed detergent micelle effect in two-dimensional electrophoresis on Tris-Tricine gels

KONEČNÁ, Hana, Danuše FRIDRICHOVÁ, Gabriela LOCHMANOVÁ, Jan BÁRTA, Zbyněk ZDRÁHAL et. al.

Základní údaje

Originální název

Preventing the mixed detergent micelle effect in two-dimensional electrophoresis on Tris-Tricine gels

Autoři

KONEČNÁ, Hana (203 Česká republika, domácí), Danuše FRIDRICHOVÁ (203 Česká republika, domácí), Gabriela LOCHMANOVÁ (203 Česká republika, domácí), Jan BÁRTA (203 Česká republika) a Zbyněk ZDRÁHAL (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

Electrophoresis, Hoboken, WILEY-BLACKWELL, 2013, 0173-0835

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

10406 Analytical chemistry

Stát vydavatele

Spojené státy

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Impakt faktor

Impact factor: 3.161

Kód RIV

RIV/00216224:14740/13:00065684

Organizační jednotka

Středoevropský technologický institut

UT WoS

000322112200017

Klíčová slova anglicky

2DE; Mixed detergent micelles; Tris-Tricine gel

Štítky

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 5. 4. 2014 07:47, Olga Křížová

Anotace

V originále

Application of Tris-N-[Tris(hydroxymethyl)methyl]glycine gels for 2DE is hampered by formation of mixed CHAPS-SDS micelles resulting in typical swirling pattern in the low mass range, which makes reliable quantitative and qualitative gel evaluation impossible. Modification of 2DE strip equilibration procedure prevented the direct interaction between both detergents during equilibration process, thus substantially improving gel separation.

Návaznosti

ED1.1.00/02.0068, projekt VaV
Název: CEITEC - central european institute of technology
GBP206/12/G151, projekt VaV
Název: Centrum nových přístupů k bioanalýze a molekulární diagnostice
QI91A069, projekt VaV
Název: Hodnocení potenciálu proteinů planých genotypů brambor pro využití ve šlechtění bramboru (Solanum tuberosum L.) a v biotechnologiích.
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Hodnocení potenciálu proteinů planých genotypů brambor pro využití ve šlechtění bramboru (Solanum tuberosum L.) a v biotechnologiích, Udržitelný rozvoj agrárního sektoru