JANČÁŘOVÁ, Ilona. Vstup na pozemky a jiná omezení vlastníků při nápravě nepříznivých důsledků těžební činnosti na životním prostředí. In XIV polsko czesko slowacka konferencja Prawo Ochrony Šrodowiska. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vstup na pozemky a jiná omezení vlastníků při nápravě nepříznivých důsledků těžební činnosti na životním prostředí
Název anglicky The right of entrance to property and other limitation of ownership rights relating to remedy of negative impacts of mining activities on the environment
Autoři JANČÁŘOVÁ, Ilona.
Vydání XIV polsko czesko slowacka konferencja Prawo Ochrony Šrodowiska, 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky horní právo; odpovědnost; vyvlastnění; omezení vlastnických práv
Klíčová slova anglicky mining law; liability; expropration; limitation of ownership rights
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 8. 4. 2014 09:27.
Anotace
České horní právo stanoví relativně přísné požadavky na ochranu životního prostředí před nepříznivými vlivy hornické činnosti. Příspěvek je zaměřen na situace, kdy důlní díla byla již v souladu s uvedenými požadavky uzavřena, a přesto svými negativními vlivy ohrožují lidské zdraví a životní prostředí. Různé právní prostředky a cesty, jak zajistit přístup na dotčené pozemky a realizaci nápravných opatření jsou analyzovány v rámci současně platné i připravované české legislativy, včetně odpovědnosti za porušení povinnosti umožnit vstup a omezení vlastnických práv k nemovitostem.
Anotace anglicky
The Czech law sets stringent requirements for remediation of negative consequences of mining activities. The contribution is focused on situation, when mines have negative impact on human health and on environment after their closure. Different legal instruments and ways to enable the accsess to private property and to entitle remedial activities are analyzed in the scope of the Czech current anf future legislation, along with liability for the breach of duties of the landowner.
Návaznosti
GAP408/11/0339, projekt VaVNázev: Odpovědnost v právu životního prostředí - současný stav a perspektivy
Investor: Grantová agentura ČR, Odpovednost v právu životního prostředí - současný stav a perspektivy
VytisknoutZobrazeno: 10. 10. 2024 21:11