PROCHÁZKOVÁ, Lenka a Barbora KOSTIHOVÁ. Výživa adolescentů se zaměřením na školní prostředí. In Evžen Řehulka, Jitka Reissmannová. Současné trendy výchovy ke zdraví. Brno: Masarykova univerzita, 2013, s. 193-200. ISBN 978-80-210-6316-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výživa adolescentů se zaměřením na školní prostředí
Název česky Výživa adolescentů se zaměřením na školní prostředí
Název anglicky Adolescent nutrititon focusing on the school environment
Autoři PROCHÁZKOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí) a Barbora KOSTIHOVÁ (203 Česká republika).
Vydání Brno, Současné trendy výchovy ke zdraví, od s. 193-200, 8 s. 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14410/13:00069304
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-6316-7
Klíčová slova česky školní stravování; zdravá výživa; svačina; pitný režim; školní jídelna;
Klíčová slova anglicky school boarding; healthy nutrition; snack; drinking mode; school canteen;
Změnil Změnila: PhDr. Mgr. Lenka Adámková, Ph.D., učo 92125. Změněno: 25. 3. 2014 14:52.
Anotace
Strava dětí je dnes z velké části ovlivněna zejména reklamami a modernizací doby vůbec. Zhoršující se tendence stravování dětí a zlepšující se moderní technologie se staly výzvou, a to ve směru nabídky zdravé svačiny s optimálními výživovými dávkami. Příspěvek popisuje výsledky výzkumné sondy, která zjišťovala výživové návyky žáků v rámci snídaně, dopoledních svačin a též obědů ve školní jídelně. Kvantitativní výzkumné šetření bylo doplněno o rozhovory s vedoucími školních jídelen.
Anotace anglicky
The diet of children today is largely influenced by the particular advertising and upgrading of all time. Declining trend in food for children and improving modern technology has become a challenge, in the direction of supply of healthy snacks with optimal nutritional benefits. This paper describes research results of the probe, which examined the nutritional habits of students in the breakfast, morning snacks and lunch also in the school cafeteria. The quantitative survey was supplemented by interviews with managers of school canteens.
VytisknoutZobrazeno: 10. 6. 2024 00:18