DOLEŽALOVÁ, Lenka a Lenka HRICOVÁ. Výuka cizího jazyka u studentů se sluchovým postižením na vysoké škole. In Regec, V. (ed.). Sborník příspěvků z konference Posilování kompetencí v oblasti informačních technologií mladých vědeckých pracovníků při práci s osobami se zdravotním postižením. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2012, s. 19-29. ISBN 978-80-244-3190-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výuka cizího jazyka u studentů se sluchovým postižením na vysoké škole
Autoři DOLEŽALOVÁ, Lenka a Lenka HRICOVÁ.
Vydání 1. vyd. Olomouc, Sborník příspěvků z konference Posilování kompetencí v oblasti informačních technologií mladých vědeckých pracovníků při práci s osobami se zdravotním postižením, od s. 19-29, 11 s. 2012.
Nakladatel Univerzita Palackého v Olomouci
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-244-3190-1
Klíčová slova česky cizí jazyk; student se sluchovým postižením; studium na vysoké škole; specifika výuky cizího jazyka u jedinců se sluchovým postižením; Masarykova univerzita; Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky – Teiresiás
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Lenka Hricová, Ph.D., učo 79581. Změněno: 5. 11. 2013 13:19.
Anotace
Obsah předkládaného příspěvku byl prezentován na workshopu s názvem Cudzí jazyk a žiaci so sluchovým postihnutím, který byl pořádán 10. prosince 2010 Katedrou špeciálnej pedagogiky Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Cílem příspěvku je poukázat na potřebu znalosti cizího jazyka u člověka se sluchovým postižením, který se rozhodne pro studium na vysoké škole, kde jedním z předpokladů úspěšného dokončení studia je i zvládnutí jazyka a vykonání zkoušky z cizího jazyka na úrovni B2 Evropského referenčního rámce jazykového vzdělávání. Chceme dále poukázat na důležitost cizího jazyka v profesním životě vysokoškolsky vzdělaného člověka se sluchovým postižením, kdy má díky němu lepší možnosti uplatnění.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 21:49