LINKESCHOVÁ, Dana. Úvod do moderní inženýrské pedagogiky. 1. dotisk 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2013, 142 s. ISBN 978-80-210-6177-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Úvod do moderní inženýrské pedagogiky
Autoři LINKESCHOVÁ, Dana.
Vydání 1. dotisk 1. vyd. Brno, 142 s. 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-6177-4
Klíčová slova česky inženýrská pedagogika, metody vzdělávání technických předmětů, tvořivost, návyky pro moderního učitele
Klíčová slova anglicky engineering pedagogy, methods of education technical subjects, creativity, habits for modern teacher
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 14. 11. 2013 15:04.
Anotace
Tato kniha vznikla pro potřeby učitelů v odborném vzdělávání. Nejprve v teoretických otázkách navazuje na publikaci A. Melezínka (1994) a objasňuje základní pojmy i historii inženýrské pedagogiky. Pro potřeby přípravy konkrétního vyučování a jeho metod se nejvíce ztotožňuji s knihou T. Kotrby a L. Laciny (2011). Jsou v ní živým a názorným způsobem podrobně rozvedeny jednotlivé metody a postupy při vyučování. Jednotlivé kapitoly v této knize jsou doplněny Kontrolními otázkami a úkoly pro potřeby opakování i zkoušky. Je třeba knihu číst a studovat kritickým způsobem nejlépe s tužkou v ruce a prověřit ji svými vlastními zkušenostmi z praxe, svého studia i osobního života.
Anotace anglicky
This book was written for the teachers in professional education. The book follows up on the theoretical questions in the publication by A. Melezinek (1994) in the first part and clears out the basic terms and history of civil engineering. For the needs in preparations of a specific lecture and its methods I honour the book T. Kotrba and L. Lacina (2011) the most. They talk about the methods and procedures while having the lecture in a very live and practical way. All the chapters in the book are completed with the Control questions and tasks for review and examination. It is necessary to read and study the book with the critical eye, best with a pencil in hand, and challenge it with reader’s own experiences and knowledge he/she has from his/her school years, his/her praxis or everyday personal life.
VytisknoutZobrazeno: 28. 4. 2024 18:28