OSMAN, Robert. Geografický výzkum: společnost a příroda v období krize. Brno: Masarykova univerzita, 2013, s. 1-263. ISBN 978-80-210-6230-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Geografický výzkum: společnost a příroda v období krize
Název česky Geografický výzkum: společnost a příroda v období krize
Název anglicky Geographical Research: Society and Environment in Times of Crisis
Autoři OSMAN, Robert (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Brno, od s. 1-263, 263 s. 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství tematického sborníku, editorství monotematického čísla odborného časopisu
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14310/13:00070206
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-210-6230-6
Klíčová slova česky workshop; doktorandi; geografie; výzkum; společnost; příroda; krize
Klíčová slova anglicky workshop; Ph.D. candidates; geography; research; society; nature; crisis
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: RNDr. Robert Osman, Ph.D., učo 80142. Změněno: 21. 11. 2013 14:56.
Anotace
V září 2012 se na Geografickém ústavu Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity konal workshop doktorandů a doktorandek, který byl ve svém sedmém ročníku podruhé pořádán ve spolupráci Geografického ústavu MU a Ústavu geoniky AV ČR, v.v.i. Sborník obsahuje výběr 17 rozšířených příspěvků z původních 39, které byly na workshopu prezentovány. Za společné téma workshopu a tedy i sborníku byla vybrána krize ve svém nejširším možném slova smyslu. Takovéto tematické rámování, v němž jsou vedle sebe postaveny příspěvky věnující se sociálním, environmentálním, ekonomickým, etickým či zcela jiným aspektům krize, nesourodost už do jisté míry předpokládá. Ve sborníku tak vedle sebe stojí příspěvky o říční krajině, dopravních nehodách, zemědělských výnosech či residenční segregaci, což je umožňuje zahlédnout mimo tematickou organizaci, v jakési asambláži, která tímto přemístěním napomáhá možnosti zahlédnout v kladení nesourodých věcí vedle sebe jejich společné principy obecnější povahy.
Anotace anglicky
In September 2012, doctoral workshop was held, which was in the seventh year for the second time organized in cooperation with the Department of Geography, Masaryk University and the Institute of Geonics AS CR, v.v.i. The Proceedings contains a selection of 17 advanced papers of the original 39 that were presented at the workshop. For common workshop topic was chosen crisis in its broadest sense. Such thematic framing - which are juxtaposed papers dealing with social, environmental, economic, ethical or completely different aspects of the crisis - assumes thematic heterogeneity. In Proceedings are arranged papers of river landscape, traffic accidents, agricultural or residential income segregation side by side. This allows you to catch sight papers outside the thematic organization, a kind of assemblage that by putting disparate things next to each other helps to catch sight the otherwise and reveal their common principles of a more general nature.
Návaznosti
MUNI/A/0902/2012, interní kód MUNázev: Globální environmentální změny v krajinné sféře Země a jejich dopady (Akronym: GlobE)
Investor: Masarykova univerzita, Globální environmentální změny v krajinné sféře Země a jejich dopady, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 12:27