MÁDR, Aleš, Kateřina SVOBODOVÁ, Jana ŽÁKOVÁ, Igor CRHA a Zdeněk GLATZ. Vývoj nových analytických přístupů pro neinvazivní stanovení implantačního potenciálu embrya. In 12. Česko-slovenská konference reprodukční gynekologie a 23. sympozium Asistované reprodukce. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vývoj nových analytických přístupů pro neinvazivní stanovení implantačního potenciálu embrya
Název anglicky Development of novel analytical approaches for noninvasive embryo implantation potential assessment
Autoři MÁDR, Aleš, Kateřina SVOBODOVÁ, Jana ŽÁKOVÁ, Igor CRHA a Zdeněk GLATZ.
Vydání 12. Česko-slovenská konference reprodukční gynekologie a 23. sympozium Asistované reprodukce, 2013.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky asistovaná reprodukce, implantační potenciál, neinvazivní stanovení
Klíčová slova anglicky assisted reproduction, implantation potential, noninvasive assessment
Změnil Změnil: Mgr. Aleš Mádr, Ph.D., učo 175764. Změněno: 24. 11. 2013 11:10.
Anotace
Neinvazivní stanovení implantačního potenciálu lidského embrya v asistované reprodukci je výzvou pro řadu odborníků z různých vědních oborů. Cíl je prostý. Získat více informací o životaschopnosti embrya za účelem výběru embrya s největším implantačním potenciálem. Odborníci se zaměřují na techniky, které by poskytovaly jiné informace, než klasická mikroskopie. Mikroskopie se běžně používá v laboratořích pro stanovení kvality embryí, omezuje se však pouze na vzhled embrya a nedokáže poskytnout informace o biochemických procesech, které v embryu probíhají. A proto se zavádějí sofistikované analytické techniky, které dokážou studovat biochemické procesy neinvazivní cestou. Předmětem tohoto příspěvku je představit členy výzkumného týmu a analytické techniky, které se testují za účelem neinvazivního stanovení implantačního potenciálu embryí.
Anotace anglicky
Noninvasive implantation potential assessment of a human embryo in the assisted reproduction is a challenge for experts from several scientific fields. The goal is simple: to get more information about embryo’s viability in order to select the embryo with the highest implantation potential to the embryo transfer. The experts seek for complimentary technique to light-microscopy, which is commonly used in assisted reproduction for the embryo quality assessment. However, the light-microscopy is limited only to the appearance of the embryo and it is not possible to give information about biochemistry. Thus, sophisticated analytical techniques are being employed to study embryo’s biochemistry noninvasively. The subject of this contribution was to present members of the research group and analytical instruments which are employed to the study.
Návaznosti
CZ.1.07/2.3.00/20.0182, interní kód MU
(Kód CEP: EE2.3.20.0182)
Název: BBC - Vytvoření multidisciplinárního výzkumného a vzdělávacího centra bioanalytických technologií (Akronym: BBC)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, BBC - Vytvoření multidisciplinárního výzkumného a vzdělávacího centra bioanalytických technologií, 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji
GAP206/11/0009, projekt VaVNázev: Kapilární electroforéza jako nástroj pro metabolomické studie (Akronym: CE metabolomics)
Investor: Grantová agentura ČR, Capillary electrophoresis as a member of the metabolomic analytical toolbox
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 07:39