CHOVANCOVÁ, Barbora. Legal minds think alike: Legal English syllabus design and the perceived language needs of present and former students of law. In Podpora a standardizace jazykového vzdělávání na vysokých školách v ČR. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Legal minds think alike: Legal English syllabus design and the perceived language needs of present and former students of law
Název česky Legal minds think alike: Subjektivně pociťované jazykové potřeby absolventů a jejich vliv na inovace sylabu předmětu právnická angličtina
Autoři CHOVANCOVÁ, Barbora (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Podpora a standardizace jazykového vzdělávání na vysokých školách v ČR, 2013.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14640/13:00070279
Organizační jednotka Centrum jazykového vzdělávání
Klíčová slova česky analýza potřeb; právní angličtina; angličtina pro specifické účely
Klíčová slova anglicky needs analysis; legal English; English for Specific Purposes; ESP
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Barbora Chovancová, Ph.D., učo 1583. Změněno: 20. 1. 2014 23:01.
Anotace
The article discusses the results of and the rationale behind a needs analysis survey carried out among students and recent graduates with the aim of modifying and innovating an existing course syllabus. It documents the preparation of the changes in the Legal English syllabus at the Faculty of Law as part of Impact project implemented at the MU Language Centre. The findings from the questionnaire surveys are contrasted with the language requirements that major law firms place on their recruits. The paper proposes some ways of including changes in the new syllabus of legal English for undergraduates.
Anotace česky
Jedním z cílů projektu IMPACT, realizovaného na CJV MU, je v oblasti inovace příprava a implementace změn v sylabu předmětu Právnická angličtina. Tato prezentace dokumentuje přípravu změn, založenou na analýze potřeb, která byla provedena na vzorku absolventů PrF MU, a na následném srovnání výsledků s jazykovými požadavky pro žadatele o práci ve významných právních kancelářích. Na základě zjištění jsou navrhovány způsoby, jakými by změny měly být implementovány do nového sylabu předmětu Angličtina pro právníky vyučovaného na MU. Důležitým kritériem při přípravě nového sylabu je snaha připravit kurz tak, aby co nejlépe odpovídal nejen SERR, ale i budoucím jazykovým potřebám studentů práva.
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 00:59