Nealkoholický nápoj ze šťávy červené řepy,jablečné šťávy a rakytníku řešetlákového
KOTLÍK, Josef, Silvie KOTLÍKOVÁ a Milena STRACHOVÁ. Nealkoholický nápoj ze šťávy červené řepy,jablečné šťávy a rakytníku řešetlákového. 2012. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
|
Základní údaje | |
---|---|
Originální název | Nealkoholický nápoj ze šťávy červené řepy,jablečné šťávy a rakytníku řešetlákového |
Název česky | Nealkoholický nápoj ze šťávy červené řepy,jablečné šťávy a rakytníku řešetlákového |
Název anglicky | Soft drink from the beet-root juice, apple juice and sea buckthorn |
Autoři | KOTLÍK, Josef, Silvie KOTLÍKOVÁ a Milena STRACHOVÁ. |
Vydání | 2012. |
Další údaje | |
---|---|
Originální jazyk | čeština |
Typ výsledku | Technicky realizované výsledky (prototyp, funkční vzorek) |
Obor | 21101 Food and beverages |
Stát vydavatele | Česká republika |
Utajení | není předmětem státního či obchodního tajemství |
Organizační jednotka | Fakulta sportovních studií |
Klíčová slova česky | Nealkoholický nápoj; šťáva z červené řepy šťáva; šťáva z jablek; rakytníková šťáva |
Klíčová slova anglicky | Soft drink; beet-root juice; apple juice; sea buckthorn juice |
Technické parametry | Funkční vzorek zajištěn institucí řešitele v rámci projektu FCH-S-12-4, Posouzení úrovně kontaminace vodního a terestrického ekosystému .Určeno pro patentové řízení. Fakulta Chemická, Vysoké učení technické v Brně, Purkyňova 118,Brno, IČ:00216305 |
Štítky | není výsledkem fakulty |
Příznaky | Mezinárodní význam |
Změnil | Změnila: Mgr. Eva Špillingová, učo 110713. Změněno: 9. 4. 2014 16:33. |
Anotace |
---|
Ovocný nealkoholický nekvašený nápoj je tvořen minimálně 5 obj. % a maximálně 50 obj. % šťávy z červené řepy(Beta vulgaris var. vulgaris) a minimálně 5 obj. % a maximálně 25 obj. % jablečné šťávy (Malus domestica) a minimálně 5 obj.% a maximálně 25 obj.% šťávy případně dřeně rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) . Toto složení může být doplněno pitnou nebo minerální vodou, přídavkem fruktozy případně fruktózového sirupu. Jako regulátor kyselosti může obsahovat také přídavek kyseliny askorbové v množství nepřesahujícím 25 mg na 1000 ml nápoje. Obsah rozpustné sušiny musí být minimálně 5 hmotnostních %, obsah veškerých kyselin minimálně 2 g v jednom litru nápoje. Nápoj může být variantně sycen oxidem uhličitým. Nápoj může variantně obsahoval místo dřeně pouze šťávu rakytníku řešetlákového. Šťáva z ostružin může být částečně nahrazena šťávou z moruše (Morus nigra), maximálně však do 25% celkového původního obsahu. |
Anotace anglicky |
---|
Fruit unleavened soft drink is made at least 5 vol% and a maximum of 50 vol% beet-root juice (Beta vulgaris var. vulgaris)and at least 5 vol% and a maximum of 25 vol% apple juice (Malus domestikus) and at least 5 vol% and a maximum of 25% by volume of juice or pulp of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides). This composition may be supplemented drinking water or mineral water, the addition of fructose or fructose syrup. As acidity may also include the addition of ascorbic acid in quantities not exceeding 25 mg per 1000 ml of drink. Soluble dry matter content must be at least 5% by weight, the content of total acidity of at least 2 g per liter beverage. The drink may be variably saturated with carbon dioxide. The drink may optionally contain only place marrow sea buckthorn juice. Sour blackberry juice can be partially replaced by juice from mulberry (Morus nigra), up to 25% of the original content. |
VytisknoutZobrazeno: 16. 10. 2024 08:08