AXMANOVÁ, Martina, Monika HOLUBOVÁ, Jaromír GUMULEC, Markéta SZTALMACHOVÁ, Hana POLANSKÁ, Jan BALVAN, Kristýna HUDCOVÁ, Martina RAUDENSKÁ, René KIZEK a Michal MASAŘÍK. Zinek rezistentní pc-3 linie: expresní a imunocytochemická analýza vybraných genů korespondujících s metabolizmem a transportem zn2+ iontů. In IX. Diagnostic, Predictive and Experimental ONCOLOGY Days. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zinek rezistentní pc-3 linie: expresní a imunocytochemická analýza vybraných genů korespondujících s metabolizmem a transportem zn2+ iontů
Autoři AXMANOVÁ, Martina, Monika HOLUBOVÁ, Jaromír GUMULEC, Markéta SZTALMACHOVÁ, Hana POLANSKÁ, Jan BALVAN, Kristýna HUDCOVÁ, Martina RAUDENSKÁ, René KIZEK a Michal MASAŘÍK.
Vydání IX. Diagnostic, Predictive and Experimental ONCOLOGY Days, 2013.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Změnil Změnila: Mgr. Veronika Dvořáková, Ph.D., učo 78339. Změněno: 16. 12. 2013 09:58.
Anotace
Pro analýzu vlivu zvýšené koncentrace zinečnatých iontů v nádorově změněných buňkách jsme vytvořili zinek rezistentní buněčnou linii. Tato linie byla odvozena a vyselektována z wild type (wt) PC 3 prostatické buněčné linie (agresivní karcinom). Zaměřili jsme se na expresní a imunocytochemickou analýzu genů, které úzce souvisí s transportem a metabolizmem zinečnatých iontů. Konkrétně se jednalo o metalothionein (MT), kovy regulující transkripční faktor (MTF-1) a zinkové transportéry ZnT-1 a ZIP1.
Návaznosti
MUNI/C/0965/2012, interní kód MUNázev: Analýza apoptózy u zinek rezistentních buněčných linií
Investor: Masarykova univerzita, Analýza apoptózy u zinek rezistentních buněčných linií, DO R. 2020 - Program rektora
VytisknoutZobrazeno: 14. 5. 2024 07:26