KRÁLÍČEK, Jaroslav. Práva k duševnímu vlastnictví ve světle nového zákona o mezinárodním právu soukromém. In COFOLA 2013: The conference proceedings. 2013. ISBN 978-80-210-6625-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Práva k duševnímu vlastnictví ve světle nového zákona o mezinárodním právu soukromém
Název česky Práva k duševnímu vlastnictví ve světle nového zákona o mezinárodním právu soukromém
Název anglicky Intellectual Property Rights in the Light of the New Act on Private International Law
Autoři KRÁLÍČEK, Jaroslav.
Vydání COFOLA 2013: The conference proceedings, 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-210-6625-0
Klíčová slova česky Teritorialita; duševní vlastnictví; rozhodné právo; mezinárodní právo soukromé.
Klíčová slova anglicky Territoriality; intellectual property; law applicable; private international law.
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: JUDr. Jaroslav Králíček, Ph.D., učo 170265. Změněno: 23. 1. 2014 19:13.
Anotace
Práva k duševnímu vlastnictví ve vztazích s mezinárodním prvkem jsou ovládána zásadou teritoriality, jež se promítá jak do fáze určování pravomocného orgánu, tak do fáze nalézání práva rozhodného. Tento příspěvek posuzuje, jak se český zákonodárce při vytváření nového zákona o mezinárodním právu soukromém, který se na rozdíl od jeho předchůdce právy k duševnímu vlastnictví zabývá, s uvedenou zásadou vypořádal, a zda ve zmíněném novém zákoně práva k duševnímu vlastnictví upravil dostatečně a zda tak učinil pod vlivem relevantních právních předpisů Evropské unie.
Anotace anglicky
The principle of territoriality is the leading principle of intellectual property rights in relations with international element. It is reflected both in the stage of determining the jurisdiction and in the stage of determining the law applicable. This paper assesses, how well the Czech legislator did took that principle into his consideration while creating the new Czech Act on private international law, which deals with intellectual property rights – unlike its predecessor. This paper also assesses, whether the Czech legislator was somehow influenced by relevant European Union regulations while crating the new above mentioned Act.
Návaznosti
MUNI/A/0895/2012, interní kód MUNázev: Elektronizace a její vliv na unifikované unijní kolizní a procesní předpisy pro řešení soukromoprávních vztahů s mezinárodním prvkem (Akronym: Elektronizace)
Investor: Masarykova univerzita, Elektronizace a její vliv na unifikované unijní kolizní a procesní předpisy pro řešení soukromoprávních vztahů s mezinárodním prvkem, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 15. 7. 2024 19:56