TRÁVNÍČEK, Jan a Jakub TROJAN. Využití mapových produktů Google pro environmentální výchovu. 1. vyd. Brno: Lipka - školské zařízení pro environmentální vzdělávání, 2013, 28 s. ISBN 978-80-87604-56-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Využití mapových produktů Google pro environmentální výchovu
Název česky Využití mapových produktů Google pro environmentální výchovu
Název anglicky Use of Google map products for environmental education
Autoři TRÁVNÍČEK, Jan a Jakub TROJAN.
Vydání 1. vyd. Brno, 28 s. 2013.
Nakladatel Lipka - školské zařízení pro environmentální vzdělávání
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Odborný text v PDF
ISBN 978-80-87604-56-4
Klíčová slova česky Google Earth; geografické informační systémy
Klíčová slova anglicky Google Earth; geographic information systems
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D., učo 151236. Změněno: 10. 6. 2014 10:01.
Anotace
Program Google Earth získává všeobecnou oblibu. Mezi jeho přednosti patří svobodný přístup, jednoduchá instalace, propojení s volně dostupnými Google Maps, uživatelská přívětivost, atraktivita a srozumitelnost pro cílové skupiny žáků a studentů. Uživatelé zpravidla znají jen jednoduché funkce a dostupný potenciál programu zůstává skryt. Tento text přináší metodická doporučení a praktické návody na propojení s daty z přístrojů GPS, vytváření vlastních tras a informací, tvorbu map a objektů, propojení s databázemi či použití leteckého simulátoru. Obsahuje také ukázky využití v různých předmětech i při jejich propojování (týká se především dějepisu, biologie, geologie, informačních a komunikačních technologií, ale i cizích jazyků).
Anotace anglicky
Google Earth acquires the general popularity. Its advantages include free access, simple installation, interconnection freely available Google Maps, user-friendliness, attractiveness and readability for the target groups of pupils and students. Users usually know only simple functions and the available potential remains hidden. This text provides methodological recommendations and practical guidance on linking data from GPS devices, creating your own routes and information, create maps and objects, connections to databases and use the flight simulator. It also contains examples of use in various subjects and in their interconnection (primarily relate to the history, biology, geology, information and communication technologies, as well as foreign languages​​).
VytisknoutZobrazeno: 8. 5. 2024 21:42