2013
HODNOCENÍ KVALITY POKRMŮ ODEBRANÝCH Z JÍDELNY VYSOKÉ VOJENSKÉ ŠKOLY POZEMNÍHO VOJSKA VE VYŠKOVĚ
JUŘÍKOVÁ, JanaZákladní údaje
Originální název
HODNOCENÍ KVALITY POKRMŮ ODEBRANÝCH Z JÍDELNY VYSOKÉ VOJENSKÉ ŠKOLY POZEMNÍHO VOJSKA VE VYŠKOVĚ
Název anglicky
EVALUATION OF QUALITY OF MAIN COURSES OBTAINED IN THE CANTEEN MILITARY UNIVERSITY OF GROUND FORCES IN VYŠKOV
Autoři
JUŘÍKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Brno, Problematika výživových zvyklostí I, od s. 117-131, 15 s. 2013
Nakladatel
Masarykova univerzita
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
30202 Endocrinology and metabolism
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/00216224:14510/13:00073039
Organizační jednotka
Fakulta sportovních studií
ISBN
978-80-210-6163-7
Klíčová slova anglicky
Set of dishes; main course; chemical analysis; lead; cadmium; zinc
Štítky
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 13. 4. 2014 23:54, Mgr. Olga Krčmařová
V originále
V jídelně Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově bylo odebráno 13 druhů hlavních jídel. Jednalo se o 7 druhů jídel masitých s přílohou, 3 druhy jídel bezmasých s přílohou a 3 jídla sladká. Chemickou analýzou byla sledována kvalita těchto jídel. Byl stanoven obsah toxických prvků olova a kadmia a stopového prvku zinku. Nejvyšší obsah olova byl zjištěn v sestavě pokrmů Smažený květák, hranolky, tatarská omáčka (56,5 mikrogramu), nejvyšší obsah kadmia byl nalezen v sestavě pokrmů Kynuté švestkové knedlíky sypané mákem a cukrem (14,6 mikrogramu). Největším zdrojem zinku bylo ze zkoumaných sestav pokrmů Hovězí maso vařené, vařené brambory, míchaná zelenina (74,9 mg).
Anglicky
In the canteen of Military University of Ground Forces in Vyškov were taken 13 kinds of main dishes. It was about seven kinds of meat dishes with a side dish, 3 kinds of vegetarian dishes with a side dish and 3 kinds of sweet meals. Chemical analysis was monitored quality of these meals. In dishes were determinate contain of toxic elements lead and cadmium and trace element zinc. The highest lead content was found in the report dishes fried cauliflower, french fries, tartar sauce (56.5 micrograms), the highest cadmium content was found in the report dishes yeast plum dumplings sprinkled with poppy seeds and sugar (14.6 micrograms). The largest source of zinc was investigated reports of dishes cooked beef, boiled potatoes, mixed vegetables (74.9 mg).
Návaznosti
CZ.1.07/2.4.00/17.0035, interní kód MU |
|