SÝKORA, Martin, Filip BURŠÍK, Martin HENEŠ, Tomáš MENCLÍK a Karel SLAVÍČEK. Aplikace pro mobilní telefon pro ovládání externích videokonferenčních zařízení. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Aplikace pro mobilní telefon pro ovládání externích videokonferenčních zařízení
Název anglicky Smartphone application for external videoconference equipment control
Autoři SÝKORA, Martin (203 Česká republika, garant), Filip BURŠÍK (203 Česká republika), Martin HENEŠ (203 Česká republika), Tomáš MENCLÍK (203 Česká republika) a Karel SLAVÍČEK (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Technicky realizované výsledky (prototyp, funkční vzorek)
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení obsah podléhá obchodnímu tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14610/13:00073058
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
Klíčová slova anglicky videoconference; inertial sensors; evaluation of gestures; mobile application
Technické parametry Softwarová aplikace pro mobilní telefony na platformě Android pro ovládání videokonferenčních zařízení. Aplikace využívá interní inerciální senzory mobilního telefonu pro snímání pohybu telefonu, rozpoznání a vyhodnocování gest. Uživatel drží mobilní telefon v ruce a pomocí gest typu pohyb ruky zleva doprava, neho shora dolů ovládá externí videokonferenční zařízení. Kontaktní osoba: ing. Martin Sýkora, GiTy, a.s., Mariánské náměstí 1, 617 00 Brno, tel. +420 545 129 111, e-mail: Martin.Sykora@gity.eu
Štítky rivok
Změnil Změnil: doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D., učo 1158. Změněno: 7. 4. 2016 09:45.
Anotace
*Jedná se o softwarovou aplikaci pro mobilní telefony na platformě Android využívající interních inerciálních senzorů pro snímání pohybu, rozpoznání a vyhodnocování gest. Součástí aplikace je taky řídící modul pro ovládání videokonferenčních zařízení. Mobilní telefon musí obsahovat potřebné senzory - akcelerometr a gyroskop. Tyto senzory poskytují údaje o pohybu mobilního telefonu, které jsou vyhodnocovány jako gesta pro ovládání videokonferenčního zařízení.
Anotace anglicky
*Software application for Android based smartphones utilizes internal inertial sensors to detect movement and analyze gestures. The application contains a module for external videoconferencing equipment control. The smartphone has to be equipped with appropriate sensors - accelerometer and gyroscope. Sensors give data about smartphone movement. These data are evaluated a a gestures controlling videoconferencing equipment.
Návaznosti
LF13020, projekt VaVNázev: Využití senzorů a mikropočítačů instalovaných na osobě
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Využití senzorů a mikropočítačů instalovaných na osobě (LW II)
VytisknoutZobrazeno: 27. 8. 2024 15:18