ŠKRABÁNKOVÁ, Jana a Eva TRNOVÁ. Researching Students Gifted in Science Using the Method of Eye Tracking. In The 13th APFG Conference on Giftedness. Beijing. China. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Researching Students Gifted in Science Using the Method of Eye Tracking
Název česky Výzkum nadaných žáků pomocí metody Eye Tracking
Autoři ŠKRABÁNKOVÁ, Jana a Eva TRNOVÁ.
Vydání The 13th APFG Conference on Giftedness. Beijing. China. 2014.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Čína
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky diagnostika; pohyby očí; Eye Tracking; přírodovědně nadaní žáci
Klíčová slova anglicky diagnostics; eye movements; Eye Tracking; students gifted in science
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: doc. RNDr. Eva Trnová, PhD., učo 26136. Změněno: 12. 8. 2014 14:59.
Anotace
The study of gifted students using the Eye Tracking method aimed to answer the question regarding whether it was possible to monitor the text and image processing of students gifted in science. The goal of our research was to analyse the way students worked with the text. Our pilot study verified that it was possible to use Eye Tracking as an experimental method even in pedagogical-psychological research of gifted students. This study focused on individual differences in the case of eye movements. We were able to come to the conclusion that Eye Tracking is a proper experimental method which we would like to use in the future for further research of gifted students.
Anotace česky
Studie nadaných žáků pomocí Eye Tracing metody se snaží odpovědět na otázku jak je možno zkoumat práci nadaných žáků s textem a obrazem. Cílem výzkumu bylo jak nadaní studenti pracují s textem. Naše pilotní studie potvrdila, že je možné využít metodu Eye Tracking jako experimentální metodu pedagogicko-psychologického diagnostikování nadaných žáků. Studie se zaměřila na individuální rozdíly v očních pohybech. Je možno dospět k závěru, že Eye Tracking je vhodná metoda pro zkoumání pro budoucí zkoumání nadaných žáků.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 17:26