J 2014

Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) u dětí I.- zdravá snídaně nebo sladká pochoutka?

KAPOUNOVÁ, Zlata and Halina MATĚJOVÁ

Basic information

Original name

Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) u dětí I.- zdravá snídaně nebo sladká pochoutka?

Name (in English)

Breakfast cereals in the diet of (not only) children I. - healthy breakfast or sweet delicacy ?

Authors

KAPOUNOVÁ, Zlata (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Halina MATĚJOVÁ (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis, 2014, 1211-846X

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Článek v odborném periodiku

Field of Study

30202 Endocrinology and metabolism

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

RIV identification code

RIV/00216224:14110/14:00077603

Organization unit

Faculty of Medicine

Keywords in English

Breakfast cereals;children

Tags

Změněno: 15/1/2015 16:14, Soňa Böhmová

Abstract

V originále

V přehledu je popsána základní charakteristika a historie tzv. cereálních snídaní. Část je věnována nutričnímu složení pro orientaci v bohaté nabídce na trhu a také jejich vlivu na zdraví člověka. Z hlediska jejich pravidelné konzumace a poměrné vysoké spotřeby představují tyto produkty významnou skupinu obilovin, která se taktéž podílí na výsledném zdraví populace v četně dětí.

In English

The overview describes the characteristics and the history of breakfast cereals. Part of it is devoted to the nutritional cpmposition for orientation in a rich offer on the market and their impact on human health. In view of their regular consumption and relatively high consumption of these products represent an important group of cereals, which also contributes to the resulting popular health, including children.