KOVÁCSOVÁ, Lucie. Veřejná podpora podnikových inovačních aktivit v České republice. In PaedDr. Milan Maroš, PhD., doc. Ing. Viera Papcunová, PhD. Ekonomika a manažment 2014 – zborník vedeckých príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie. Nitra: Univerzita Konštatína Filozófa v Nitre, 2014, s. 56-64. ISBN 978-80-558-0729-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Veřejná podpora podnikových inovačních aktivit v České republice
Název česky Veřejná podpora podnikových inovačních aktivit v České republice
Název anglicky Public support for business innovative activities in the Czech republic
Autoři KOVÁCSOVÁ, Lucie (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Nitra, Ekonomika a manažment 2014 – zborník vedeckých príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie, od s. 56-64, 9 s. 2014.
Nakladatel Univerzita Konštatína Filozófa v Nitre
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV RIV/00216224:14560/14:00077819
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-558-0729-4
Klíčová slova česky veřejná podpora; inovační aktivity; OP Podnikání a inovace; regionální analýza
Klíčová slova anglicky public support; innovative activities; OP Enterprise and Innovation; regional analysis
Změnil Změnila: Mgr. Daniela Marcollová, učo 111148. Změněno: 27. 4. 2015 10:39.
Anotace
Tento článek se zaměřuje na veřejnou podporu, poskytovanou podnikům v České republice na inovační aktivity v podobě dotací, a to prostřednictvím Operačního programu Podnikání a inovace, konkrétně jeho čtvrté prioritní osy – Inovace. Cílem je zanalyzovat na regionální úrovni dostupná data, týkající se počtu podpořených projektů a výše podpory. Tato analýza navazuje na předchozí výzkum, který se zabýval výzkumným potenciálem krajů, a proto je dalším cílem tohoto článku i rozšíření tohoto výzkumu o inovační ukazatel zaměřený na veřejnou podporu převážně podnikatelským subjektům. Tento článek potvrzuje, v souladu s výsledky předchozího výzkumu, značné zaostávání kraje Karlovarského a Ústeckého. Nicméně v této analýze se na rozdíl od předchozího výzkumu, kde dominovaly kraje Středočeský a Jihomoravský, dostal do popředí Zlínský kraj.Region hlavního města Prahy byl z této analýzy vyloučen.
Anotace anglicky
This article focuses on public support rendered in the Czech Republic in the form of subsidies to support innovative activities within enterprises, through the Operational Programme Enterprise and Innovations, specifically its fourth priority axis – Innovations. Its aim is to analyze the data regarding the number of supported projects and the amount of support, available at regional level. The analysis follows previous research examining the research potential of regions. Subsequent aim of this article is therefore to broaden the original research by innovation indicator relating to public support to individual businesses. Similar to the outcomes of the original research, this article confirms significant lagging of the Karlovy Vary and Ústí nad Labem regions. However, contrary to the original research, where the Central Bohemian and South Moravian regions were dominating, current analysis shows dominance of the Zlín region. Prague region was excluded from the analysis.
Návaznosti
MUNI/A/0783/2013, interní kód MUNázev: Role aktérů a význam nástrojů regionálního rozvoje v podmínkách znalostní ekonomiky (Akronym: RAVYZNARR)
Investor: Masarykova univerzita, Role aktérů a význam nástrojů regionálního rozvoje v podmínkách znalostní ekonomiky, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 20:02