NAVRÁTIL, Vladislav. Výuka "Základů fyziky materiálů" pro nefyzikální obory na Pedagogické fakultě Masarykovy Univerzity. In 8. didaktická konferencia, DTI Dubnica nad Váhom. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výuka "Základů fyziky materiálů" pro nefyzikální obory na Pedagogické fakultě Masarykovy Univerzity
Název česky Výuka "Základů fyziky materiálů" pro nefyzikální obory na Pedagogické fakultě Masarykovy Univerzity
Název anglicky Teaching "Fundamentals of Physics of Materials" for non-physical fields at the Faculty of Education, Masaryk University
Autoři NAVRÁTIL, Vladislav.
Vydání 8. didaktická konferencia, DTI Dubnica nad Váhom, 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 10302 Condensed matter physics
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Materiály, historie, současnost, budoucnost, dislokace, kovy, zpevnění, keramika, kompozity, plasty, titan, perspektivní materiály
Klíčová slova anglicky Materials, history, present, future, dislocations, metals, hardening, ceramics, composites, plastics, titanium, perspective materials.
Změnil Změnil: prof. RNDr. Vladislav Navrátil, CSc., učo 129. Změněno: 2. 3. 2015 10:25.
Anotace
Cílem příspěvku je zdůraznit význam materiálové vědy v minulosti a v současnosti. Stručně jsou uvedena hlavní historická období a strategie této vědy, spolu s možnostmi jejího dalšího rozvoje. Vzhledem k tomu, že předmět je velmi rozsáhlý, omezili jsme se pouze na mechanické vlastnosti materiálů.
Anotace anglicky
The aim of the contribution is to emphasize the significance of material science in past and present. Very shortly are the main periods and strategies of this science introduced and some possibilities of its developing are mentioned. Since the subject is very extensive by itself, we confined only to mechanical properties of materials.
VytisknoutZobrazeno: 15. 7. 2024 17:14