OPATŘILOVÁ, Dagmar a Dana ZÁMEČNÍKOVÁ. Podpora rozvoje hybnosti osob s tělesným postižením. Online. 1. vyd. Brno, Elportál, 2014. Brno: Masarykova univerzita, 2014. ISBN 978-80-210-7611-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Podpora rozvoje hybnosti osob s tělesným postižením
Název česky Podpora rozvoje hybnosti osob s tělesným postižením
Název anglicky Support of motor development of people with physical disability
Autoři OPATŘILOVÁ, Dagmar a Dana ZÁMEČNÍKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, Elportál, 2014. Brno, 2014.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-7611-2
ISSN 1802-128X
Klíčová slova česky osoba s tělesným postižením; hrubá motorika; diagnostika a podpora hybnosti; kompenzační pomůcky; aktivity denního života
Klíčová slova anglicky Person with physical disability; gross motor development; assessment and support of development; compensatory tools; daily living activities
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PhDr. Mgr. Dana Zámečníková, Ph.D., učo 10593. Změněno: 25. 3. 2015 08:23.
Anotace
Anotace Výuková publikace Podpora rozvoje hybnosti osob s tělesným postižením je zaměřena na jedince s tělesným postižením a je věnována zejména oblasti rozvoje hybnosti jako předpokladu komplexní péče a podpory o tyto jedince. Komplexně zpracovává několik klíčových oblastí, které spolu navzájem souvisí a jejichž podpora a rozvoj je nezbytná k naplnění cílů ucelené péče. Text se orientuje převážně na praktické otázky podpory a jejich zapojení do každodenního života. Učební pomůcka je především určena pro studenty předmětů PdF:SP7BK_RMO, SP_RMO Reedukace mozkové obrny, SP4MP_SPEV, SPSMP_SPEV Edukace jedinců s více vadami, SPSMK_S4b2 Edukace žáků s těžkým postižením a souběžným postižením více vadami, SP4MK_S4b2 Edukace jedinců s více vadami. Anotace Výuková publikace Podpora rozvoje hybnosti osob s tělesným postižením je zaměřena na jedince s tělesným postižením a je věnována zejména oblasti rozvoje hybnosti jako předpokladu komplexní péče a podpory o tyto jedince. Komplexně zpracovává několik klíčových oblastí, které spolu navzájem souvisí a jejichž podpora a rozvoj je nezbytná k naplnění cílů ucelené péče. Text se orientuje převážně na praktické otázky podpory a jejich zapojení do každodenního života. Učební pomůcka je především určena pro studenty předmětů PdF:SP7BK_RMO, SP_RMO Reedukace mozkové obrny, SP4MP_SPEV, SPSMP_SPEV Edukace jedinců s více vadami, SPSMK_S4b2 Edukace žáků s těžkým postižením a souběžným postižením více vadami, SP4MK_S4b2 Edukace jedinců s více vadami. Výuková publikace Podpora rozvoje hybnosti osob s tělesným postižením je zaměřena na jedince s tělesným postižením a je věnována zejména oblasti rozvoje hybnosti jako předpokladu komplexní péče a podpory o tyto jedince. Komplexně zpracovává několik klíčových oblastí, které spolu navzájem souvisí a jejichž podpora a rozvoj je nezbytná k naplnění cílů ucelené péče. Text se orientuje převážně na praktické otázky podpory a jejich zapojení do každodenního života. Učební pomůcka je především určena pro studenty předmětů PdF:SP7BK_RMO, SP_RMO Reedukace mozkové obrny, SP4MP_SPEV, SPSMP_SPEV Edukace jedinců s více vadami, SPSMK_S4b2 Edukace žáků s těžkým postižením a souběžným postižením více vadami, SP4MK_S4b2 Edukace jedinců s více vadami.
Anotace anglicky
This text is oriented on people with physical disabilities and is aimed especially on motor development as a part of complex care and support provided to people with disability. In chapters are defined key areas which are necessary to reach the aim of comprehensive support of development. Implemented are especially practical questions of support and its implementation into everyday life. In the publications are Czech and foreign references and sources and adapted skills and knowledge of authors with the aim to provide current review of possibilities to support individuals with physical disabilities. Content is divided into various chapters to make the orientation easier and is supplemented by pictures, diagrams, tables and photos and drawings. Every chapter defines aims, key words and summary. Questions will help to get feedback. This text is oriented on people with physical disabilities and is aimed especially on motor development as a part of complex care and support provided to people with disability. In chapters are defined key areas which are necessary to reach the aim of comprehensive support of development. Implemented are especially practical questions of support and its implementation into everyday life.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 13:40