LACINOVÁ, Lenka. Cesty do dospělosti: Láska současná i ztracená. In XII. Celostátní konference ČASP, z.s., Moc emocí: Psychologie emocí a citů každodenní lidské zkušenosti, Praha. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Cesty do dospělosti: Láska současná i ztracená
Název anglicky Paths to adulthood: Current and lost love
Autoři LACINOVÁ, Lenka.
Vydání XII. Celostátní konference ČASP, z.s., Moc emocí: Psychologie emocí a citů každodenní lidské zkušenosti, Praha, 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova česky vynořující se dospělost; partnerské vztahy; emoční pouto k bývalému partnerovi
Klíčová slova anglicky emerging adulthood; romantic relationships; ex-bond
Změnil Změnila: doc. Mgr. Lenka Lacinová, Ph.D., učo 6087. Změněno: 29. 6. 2015 14:33.
Anotace
Příspěvek bude prezentovat vybrané výsledky aktuální longitudinální studie Cesty do dospělosti, která se obecně zaměřuje na mapování vývoje identity a autonomie vynořujících se dospělých ve významných životních doménách (láska, studium/profese, vztahy s rodiči). Pozornost bude věnována partnerským vztahům mladých lidí se zřetelem k jejich vztahové historii (rozchody, přetrvávající emoční pouto k předchozímu partnerovi).
Anotace anglicky
Contribution presents selected results from the current longitudinal study Paths to adulthood. This project is generally focused on emerging adultsʼ identity and autonomy development in significant life domains (love, work, and relations with parents). Attention will be paid to the romantic relationships of young people with regard to their relationship history (break-ups, ex-bond).
Návaznosti
GAP407/12/0854, projekt VaVNázev: Cesty do dospělosti: longitudinální výzkum vývojových trajektorií a prediktorů autonomie a identity
Investor: Grantová agentura ČR, Cesty do dospělosti: longitudinální výzkum vývojových trajektorií a prediktorů autonomie a identity
VytisknoutZobrazeno: 15. 7. 2024 16:34