B 2015

Epistemická logika: úvod se zaměřením na studenty humanitních oborů

PEZLAR, Ivo

Základní údaje

Originální název

Epistemická logika: úvod se zaměřením na studenty humanitních oborů

Autoři

Vydání

1. vyd. Brno, 185 s. 2015

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

60300 6.3 Philosophy, Ethics and Religion

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Organizační jednotka

Filozofická fakulta

ISBN

978-80-210-7791-1

Klíčová slova anglicky

epistemic logic; modal logic; logical omniscience

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 18. 1. 2016 16:00, Ing. Mgr. Zdeňka Jastrzembská, Ph.D.

Anotace

V originále

Tato kniha je určena každému, kdo se chce seznámit s epistemickou logikou (tj. logikou zabývající se formální analýzou pojmů znalost a přesvědčení) a problémy, které s sebou tato rychle se rozvíjející disciplína na pomezí filosofie, logiky a informatiky přináší. Hlavní pozornost bude věnována tzv. standardní epistemické logice (SEL), jejíž základy položil finský logik a filosof Jaakko Hintikka ve svém průkopnickém díle Knowledge and Belief: An Introduction to the Logic of the Two Notions (1962).

Anglicky

The book An Introduction to Epistemic Logic serves primarily as a introductory text to the study of epistemic logic specifically geared towards students of philosophy. Main attention is given to the so called Standard Epistemic Logic (SEL for short), which is a based on the epistemic logic presented in the pioneering book Knowledge & Belief (1962) by Jaakko Hintikka and its later developments.

Návaznosti

CZ.1.07/2.2.00/28.0216, interní kód MU
Název: Logika: systémový rámec rozvoje oboru v ČR a koncepce logických propedeutik pro mezioborová studia (Akronym: logika-ramec-rozvoje)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Logika: systémový rámec rozvoje oboru v ČR a koncepce logických propedeutik pro mezioborová studia, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání