Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@inproceedings{1299449, author = {Suchánek, Petr and Králová, Maria}, address = {Bratislava}, booktitle = {Aktuálne problémy podnikovej sféry 2015}, edition = {1.}, editor = {prof. Ing. Štefan Majtán, Ph.D.}, keywords = {Customer satisfaction; performance of the enterprise; financial ratios; enterprises of food industry}, howpublished = {paměťový nosič}, language = {cze}, location = {Bratislava}, isbn = {978-80-225-4077-3}, pages = {645-653}, publisher = {Ekonomická univerzita Bratislava}, title = {Spokojenost zákazníků, její hodnocení podniky a výkonnost potravinářských podniků}, year = {2015} }
TY - JOUR ID - 1299449 AU - Suchánek, Petr - Králová, Maria PY - 2015 TI - Spokojenost zákazníků, její hodnocení podniky a výkonnost potravinářských podniků PB - Ekonomická univerzita Bratislava CY - Bratislava SN - 9788022540773 KW - Customer satisfaction KW - performance of the enterprise KW - financial ratios KW - enterprises of food industry N2 - Spokojenost zákazníka pozitivně ovlivňuje finanční výkonnost podniku. Díky tomu podniky posuzují spokojenost zákazníka svých produktů. Nicméně zatím neexistuje studie, která by porovnávala spokojenost zákazníka z pohledu podniku a jeho zákazníka. Na základě dotazníkového výzkumu provedeného jak z hlediska podniku, tak z hlediska jeho zákazníka, bylo zjištěno, že podniky spokojenost svých zákazníků přeceňují ve všech zkoumaných faktorech. Zároveň bylo zjištěno, že zákazníci jsou schopni rozlišit podniky na výkonné a nevýkonné v tom smyslu, že spokojenost zákazníků výkonných podniků je vyšší, než spokojenost zákazníků nevýkonných podniků. Spokojenost zákazníka, resp. faktory ovlivňující spokojenost zákazníka tak mohou sloužit jako prediktor finanční výkonnosti podniku. ER -
SUCHÁNEK, Petr a Maria KRÁLOVÁ. Spokojenost zákazníků, její hodnocení podniky a výkonnost potravinářských podniků. In prof. Ing. Štefan Majtán, Ph.D. \textit{Aktuálne problémy podnikovej sféry 2015}. 1. vyd. Bratislava: Ekonomická univerzita Bratislava, 2015, s.~645-653. ISBN~978-80-225-4077-3.
|