JABANDŽIEV, Petr. Ryby ve výživě člověka. In XXIII. neonatologické setkání ; XVII. Hanákovy dny. 2015. ISBN 978-80-7177-964-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Ryby ve výživě člověka
Název anglicky Fish in human nutrition
Autoři JABANDŽIEV, Petr (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání XXIII. neonatologické setkání ; XVII. Hanákovy dny, 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/15:00083370
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-7177-964-3
Klíčová slova česky ryby; výživa
Klíčová slova anglicky fish; nutrition
Štítky EL OK
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 19. 10. 2015 11:03.
Anotace
Ryby tvoří od nepaměti důležitou součást jídelníčku člověka. Sdělení shrnuje výhody a nevýhody konzumace ryb se zaměřením na specifika jednotlivých vývojových období života jedince. Zdůrazněny jsou poznatky využitelné v praxi.
Anotace anglicky
Fish have formed an important part of the human diet since ancient times. The present work summarizes the advantages and disadvantages of fish consumption with a focus on the specifics of individual developmental stages of human life. Emphasis is given to findings applicable in everyday clinical practice.
VytisknoutZobrazeno: 17. 7. 2024 11:35