ŠTOURAČ, Petr, Martina KOSINOVÁ, Dagmar SEIDLOVÁ, Milan ADAMUS, Hana HARAZIM a Tomáš PAVLÍK. Does anaesthetic approach for caesarean section with a combination of rocuronium and sugammadex confers any benefit over suxamethonium, rocuronium and neostigmine? A prospective single blinded randomized study. In Euroanaesthesia 2015. 2015. ISSN 0265-0215.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Does anaesthetic approach for caesarean section with a combination of rocuronium and sugammadex confers any benefit over suxamethonium, rocuronium and neostigmine? A prospective single blinded randomized study.
Název česky Může anesteziologický postup s kombinací rokuronia a sugammadexu přinést nějaký benefit u císařského řezu oproti sukcinylcholinu, rokuroniu a neostigminu? Prospektivní jednoduše zaslepená randomizovaná studie.
Autoři ŠTOURAČ, Petr, Martina KOSINOVÁ, Dagmar SEIDLOVÁ, Milan ADAMUS, Hana HARAZIM a Tomáš PAVLÍK.
Vydání Euroanaesthesia 2015, 2015.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 3.634
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISSN 0265-0215
Klíčová slova česky císařský řez; rokuronium; sugamamadex
Klíčová slova anglicky Cesarean Section; rocuronium; sugammadex
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. MUDr. Petr Štourač, Ph.D., MBA, FESAIC, učo 203027. Změněno: 13. 8. 2015 11:43.
Anotace
Rocuronium for caesarean section (CS) under general anaesthesia (GA) is now an alternative to suxamethonium for rapid sequence induction (RSI) owing to sugammadex. However, there are no large well-controlled studies that have been done in this setting. The aim of this study was to find out if a combination of rocuronium and sugammadex confers any benefit over suxamethonium, rocuronium and neostigmine in GA for CS.
Anotace česky
Rokuronium pro císařský řez (CS) v celkové anestezii (GA) je nyní alternativou k sukcinylcholinu pro bleskový úvod (RSI) z důvodu dostupnosti sugammadexu. Nicméně neexistují žádné velké studie, které by byly provedeny v těchto podmínkách.Cílem této studie bylo zjistit, zda kombinace rokuronia a sugammadexu přináší nějakou výhodu oproti sukcinylcholinu, rokuroniu a neostigminu u císařského řezu.
VytisknoutZobrazeno: 2. 8. 2024 05:10