POKORNÁ, Jarmila a Eva VEČERKOVÁ. Firemní právo v České republice : Vývoj a srovnání s Německem a Slovenskem. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2013, 330 s. Spisy Právnické fakulty MU č. 415 (řada teoretická, Edice S). ISBN 978-80-210-6566-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Firemní právo v České republice : Vývoj a srovnání s Německem a Slovenskem
Autoři POKORNÁ, Jarmila a Eva VEČERKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, 330 s. Spisy Právnické fakulty MU č. 415 (řada teoretická, Edice S), 2013.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-210-6566-6
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 18. 8. 2015 09:32.
Anotace
Firma a firemní právo nepatří v české nauce obchodního práva k tématům, která by byla obsáhle diskutována a která by se často objevovala v odborné literatuře. Následující text se proto snaží upozornit na význam fírmy a firemního práva, jako cíle k nalezení spojení pro zkoumání a překlenutí oblasti, kterým byla věnována pozornost jen sporadicky. Publikace umožňuje porovnat českou úpravu s úpravou slovenskou a německou. Autoři chtěli pomocí jejich zařazení ukázat, jaký je vývoj a současný právní stav ve státě, který si podržel původní úpravu obchodního jména, a současně v kontrastu k této novodobé regulaci naznačit, jakými cestami se ubírá firemní právo založené na dlouhotrvající historické tradici. Závěrečná kapitola konfrontuje úpravu obchodní firmy s regulací nekalé soutěže.
Anotace anglicky
Business and corporate law is not in the doctrine of Czech business law topics that would be discussed extensively and which has frequently appeared in the literature. The following text is therefore seeks to highlight the importance of enterprise and corporate law, as targets to find links for exploring and bridging the areas to which attention was paid only sporadically. Publications allows you to compare regulation with the Czech and Slovak German. The authors would like to help their classification to show how the development and current legal situation in the state, which retained the original name of business regulation, and also in contrast to the modern control indicate what ways is a step in the right company based on long-standing historical tradition. The final chapter confronts companies with trade adjustment regulation of unfair competition.
VytisknoutZobrazeno: 30. 4. 2024 17:13